Protest prosvetnih radnika ispsred Skupštine Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Protestni skup zaposlenih u kragujevačkim školama biće održan u ponedeljak, 16 septembra u 12 časova na Đačkom trgu, ispred ulaza u Prvu kragujevačku gimnaziju, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevca.

„Članovi gradskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca su se na sastanku održanom 11. septembra 2024. godine, saglasili i dogovorili u vezi sprovođenja odluka GO USPRS, i realizaciji štrajka u formi obustave rada 16. septembra 2024. godine. Tog dana nastavnici će se okupiti u svojim školama u 10 časova, održati sastanak sindikata i kolega koje učestvuju u štrajku. Odatle će zajedno krenuti prema Đačkom trgu, gde će se u 12 časova održati protestno okupljanje prosvetnih radnika“, stoji u saopštenju koje je potpisao Milan Jevtić, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca (USPRK), piše N1.

PROČITAJTE JOŠ:

USPRK „poziva sve kolege, roditelje i građane Kragujevca da dođu na Đački trg i podrže zahteve prosvetnih radnika. Svima nam je u interesu da naše škole predstavljaju bezbedna mesta za rad i učenje. Bezbednost i sigurnost u školama mogu sačuvati i obezbediti samo dostojanstveni prosvetni radnici. Dostojanstvo će imati samo ukoliko su poštovani u društvu, ako se na odgovarajući način vrednuje njihov rad i zalaganje . Ne bi smeli da predstavljaju vreću za nekažnjeno udaranje delikvenata svake vrste“.

Zahtevi prosvetnih radnika su povećanje zarada i veće bezbednost nastavnika.

BONUS VIDEO: Prosvetari nezadovoljni pregovorima sa Vladom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare