Na beogradskom aerodoromu danas su ponovo gužve. Prema sinoćnem saopštenju "Er Srbije", saobraćaj sa aerodroma "Nikola Tesla" prema planiranom redu letenja i dalje je izuzetno otežan zbog usporenog rada i nedovoljnih kapaciteta pojedinih aerodromskih službi. Korisnici društvenih mreža masovno objavljuju fotografije i informacije o kašnjenju letova i usporenom radu svih kontrola.

Iz kompanije „Er Srbija“ u subotu su saopštili da zbog zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu, tog dana – u subotu, usled nepovoljnih vremenskih uslova i posledičnog gubljenja aerodromskih slotova, može doći do kašnjenja, pa i potencijalnog otkazivanja izvesnog broja letova planiranih tokom dana.

Kazali su i da nadležne službe srpske nacionalne avio-kompanije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da zbrinu sve putnike čiji će letovi eventualno kasniti ili biti otkazani.

Jedan korisnik Tvitera, uz fotografiju ogromnog broja kofera pred prijem prtljaga, piše i da su u prethodnih nedelju dana stotine kofera na aerodromu zagubljene.

Korisnik u daljim komentarima svoje objave, piše da svi redovni letovi Er Srbije dosta kasne, ponavljajući da „tek kreće sezona“.

„Pripremite se na najveće maltretiranje ikad! U polasku za Bodrum smo kasnili 2 sata, avion je bio bez oznaka, a posada rumunska. Jutros u povratku kasnili 5 sati, posada iz Litvanije“, navodi on.

Putnicima Er Srbije savetuje da ponesu hranu za put – tvrdeći da će verovatno „izgubiti jedan dan iz aranžmana sa agencijom bez naknade“.

„Mi smo noćas čekali povratak na Aerodromu Bodrum nekih osam sati, bez vode i interneta. Javili su koliko tačno kasni avion tek kada je krenuo iz Beograda, nakon 5 sati od čekiranja“, piše u objavi na Tviteru.

Pročitajte još:

Kako je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u petak na sastanku sa predstavnicima francuskе kompanijе „Vansi erports“, povodom problema na beogradskom aerodromu usled kojih je tokom cele nedelje bilo gužvi i kašnjenja letova, poručio je da hitno sprovedu mere, jer će u suprotnom država reagovati, korisnici Tvitera neretko označavaju Vesića na svojim objavama.

Instagram stranica „Moj Beograd“, koja svakodnevno objavljuje novosti u glavnom gradu Srbije, obajvila je snimke sa aerodroma na kojima se vidi da putnici „preskaču“ kofere kako bi prošli, a stranica je u opis svoje fotografije stavila „Aerodrom Nikola Tesla trenutno na koferima… haos? Ma jok“.

View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Iz „Er Srbije“ nisu se danas oglašavali, a služba za saradnju sa medijima za sada nije odgovorila na mejl redakcije Nova.

Bonus video