Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Omikronom se dnevno zaražava više od 10.000 osoba u Srbiji. Katastrofalna epidemiološka situacija nimalo ne olakšava povratak đaka u školske klupe. Raspust se prvo završava ua šake u Vojvodini, a od 24. januara u školu bi trebalo da svrate i đacu u centralnoj Srbiji. Za sada se ne kao opcija ne pominje produžetak zimskog raspusta. pak, čini se da će većina đaka ostati kod kuće i umesto u učionicama nastavu početi onlajn.

Povratak u škole biće i jedna od tema i sutrašnjeg Kriznog štaba.

„Epidemiološka situacija je takva da sa lekarske strane preporučujemo onlajn nastavu“, kaže za Nova.rs virusološkinja i članica Kriznog štaba Tanja Jovanović.

Njen stav potvrđuje i Zoran Bekić, koordinator vakcinalnog punkta na Sajmu.

Učiteljica iz Čačka Vesna Jerotijević smatra da bi nastava trebalo da bude odložena za nedelju dana. Ipak, sumnja u to da će oni koji treba da čuju taj zahtev i ispuniti.

„Logično bi bilo da se raspust produži za nedelju dana. Da se ovaj požar koiko toliko ugasi. Zamislite da sa ovolikim brojem zaraženih vi vratitete kolektive, pa to bi bila katastrofa“, zabrinuta je Jerotijević.

Prvi na red za povratak u škole dolaze đaci u Vojvodini.

Osnovci u Vojvodini od ponedeljka se vraćaju u škole. Preporuka prosvetnih vlasti i Tima za škole, prema navodima medija, biće da raspust ne bude produžen.

Kako se nezvanični saznaje, što se tiče srednjoškolaca na teritoriji Vojvodine, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu, dan za danom, a učenici će biti podeljeni u dve grupe.

Što se tiče centralne Srbije, navode iz Ministarstva prosvete, odluka bi trebalo da bude doneta tek sledećeg četvrtka, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Kako je ranije nagovestio zamenik ministra prosvete Željko Blagojević, Ministarstvo je ipak bliže odluci da se raspust ne produžava. To znači da će svi đaci u Vojvodini nastavu pohađati onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar