Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović čestitala je danas polazak u školu svim učenicima prvog razreda osnovne škole i poželela puno uspeha u novoj školskoj godine svim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i učiteljima, nastavnicima i svim zaposlenima.

„Učenjem prvih slova, pisanjem i čitanjem pravite prve korake na dugoj i uzbudljivoj stazi sticanja novih znanja. Ako vam se i učini da ovaj početak nije lak, moj savet je da budete odvažni, vredni, marljivi i istrajni. Uspeh i dobre ocene neće izostati“, poručila je Đukić Dejanović učenicima koji su prvi put seli u đačke klupe.

Ona je navela da je škola mesto gde se stiču novi drugovi i prijatelji i poželela učenicima da se uvek osećaju dobro u školi koju pohađaju.

„Pred vama je još jedna nastavna godina tokom koje ćete sticati nova znanja,veštine, ali i lična svojstva značajna za dalje školovanje i vašu budućnost. Na tom putu obrazovanja i vaspitanja, kao i do sada, imaćete najbolje saveznike u svojim nastavnicima koji će vam svakodnevno i dalje pružati bezrezervnu podršku“, navela je ministarka u pismu učenicima.

Ona je učenicima poručila da ne zaborave na poštenje, iskrenost, solidarnost, toleranciju i razumevanja, kao i značaj drugarstva.

„Poštujte svoje nastavnike, druge učenike u školi, imajte senzitivnosti za različitost, jer ćete tako pokazati da poštujete sebe“, navela je ministarka.

Ona je istakla ulogu i značaj nastavnog osoblja.

„Na tom putu obrazovanja i vaspitanja, kao i do sada, imaćete najbolje saveznike u svojim nastavnicima koji će vam svakodnevno i dalje pružati bezrezervnu podršku. Oni na svakom času i vannastavnoj aktivnosti osluškuju vaše afinitete sa željom da u svakom od vas probude skrivena interesovanja i razvijaju vaše potencijale radujući se svakom vašem uspehu“, navela je ministarka i zahvalila se svim zaposlenima u obrazovnom sistemu na angažovanosti.

„Uverena sam da ćete i ovu školsku godinu uspešno realizovati. Želim vam mnogo uspeha u predstojećoj 2023/2024 školskoj godini“, poručila je ministarka prosvete.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare