Raša Nedeljkov Foto: Milos Tesic/ATAImages

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost CRTA pružio je podršku novinarima United Group nakon objave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj optužuje opoziciju i suvlasnika United Media Dragana Šolaka da žele da ga ubiju.

„Poslednjih dana učestale su pretnje državnim organima, političarima koji misle drugačije, tužiocima, sudijama, naučnicima koji su se drznuli da kažu istinu i da se suprostave narativu tajkuna i kriminalca Dragana Šolaka i njegovih političkih slugu, a došli su dotle da su konačno shvatili o čemu sam im govorio sve vreme. Došli su na ideju da bi trebalo u cilju sprovođenja revolucije da me ubiju“, objavio je juče Vučić na svojoj Instagram stranici.

CRTA je tim povodom pružila podršku novinarima United Group, prenosi N1.

„Podrška novinarima medija United Group. Optužbama da vlasnik njihovih medija učestvuje u zaveri za ubistvo predsednika države najviše se ugrožavaju životi novinara koji ne učestvuju ni u kakvim politikantskim igrama. Svakog dana su među ljudima, stalno na terenu. Ko sve može da ih prepozna kao ‘saradnike zaverenika’?“, piše u objavi.

Vučićevu izjavu kritikovali su Dragan Đilas i Marinika Tepić iz SSP, kao i Srđan Milivojević iz DS.

Vučić je danas kazao da poznaje Šolaka i da ga je jednom video, ali je napomenuo da u jučerašnjem obraćanju nije rekao da Šolak želi da ga ubije, već da to žele neki iz kriminalnog miljea.

***

BONUS VIDEO – Vučić o Šolaku i Đilasu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar