Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da počinju radovi na uklanjanju splavova od Brankovog mosta ka Ušću i da se čeka postavljanje infrastrukture za 28 splavova koji su dobili legalne lokacije na licitaciji.

On je novinarima rekao da vlasnici splavova nisu poslušali njegov apel da sami uklone objekte i da će im danas komunalne službe nadležne za uklanjanje splavova „zakucati na vrata“.

„Vlasnici su sve znali i decenijama su koristili javnu površinu bez papira, dozvola i plaćanja, sad su imali priliku da licitiraju za legalne lokacije“, dodao je Šapić i istakao da taj deo toka Save mora da bude očišćen da bi se sa obale video Kalemegdan i tvrđava.

Govoreći o tenderu za nabavku 25 novih tramvaja, Šapić je rekao da nema nikakvog blokiranja tog projekta i da je to jasno vidljivo ukoliko imate elementarno znanje o javnim nabavkama, kao i da je normalno da se proces prekida ukoliko potencijalni ponuđači postave pitanja.

Foto:FoNet/Beoinfo

„To je sastavni deo svake nabavke i ne postoji veća nabavka koju smo radili u Beogradu koja nije imala tu proceduru jer to zakon nalaže“, dodao je Šapić.

Prema njegovim rečima, nabavka 25 tramvaja nema procenjenu vrednost, a novac koji su budžetski opredelili nema veze sa cenom tramvaja.

„Mi ne možemo da potrošimo više od toga, a možemo manje. To je pozicija za nabavku svih vozila, a za sad smo raspisali samo tramvaje. Kažem onima koji su delili ukupnu opredeljenu cifru sa 25, pa su dolazili do sedam miliona evra po tramvaju, da će se ispostaviti da će tramvaj biti najmanje duplo jeftiniji“, dodao je Šapić.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentarišući protestu zaposlenih u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), Šapić je naveo da od 6.000 zaposlenih, protestuje samo šest radnika.

„Od 6.000 radnika se na dva protesta pojavljuje po šest, uz podršku cele opozicije i uz najavu tih blokada. Oni kažu da je GSP u nikad goroj situaciji, a ja tvrdim da je u nikad boljoj situaciji. Da je obrnuto, onda bi tamo bilo barem nekoliko stotina ili hiljada ljudi koji protestuju“, objasnio je Šapić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On je dodao da većina zaposlenih u GSP zna koliko je gradska vlast učinila za njih i koliko su im plate povećane, kao i da nabavlja nova vozila.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je protekao protest sindikata GSP zbog privatizovanja linija u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar