Početak prijave za penzionerkse kartice napravio je pravu pomamu na Trgu Republike gde se na štandu PIO fonda svi koji žele mogu prijaviti.

Penzioneri u redu čekaju kako bi uspeli da se prijave.

Foto: Tanjug/ZORAN ŽESTIĆ

Fond PIO organiovao je od 2 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu pet pultova na kojima će zaposleni Fonda penzionerima raditi onlajn prijave i davati informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će one penzionerima pružati.

Osim toga, moguća je i onlajn prijava, korak po korak – o čemu možete čitati u odvojenom tekstu.

Foto: Tanjug/ZORAN ŽESTIĆ

Podsetimo, Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra, a svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…

Penzionerske kartice nove generacije će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene, kako navode na sajtu Fonda, za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da prijava počinje u sredu i pozvao penzionere da se prijave za karticu, ali i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju.

PROČITAJTE JOŠ

“Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u prodavnicama, u salonima, i tako će ne samo štedeti, već će im ostati i više novca za unučiće i decu“, rekao je Mali.

U ovaj projekat Fonda uključuje se, kako navode, šira društvena zajednica, pre svega Vlada, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova.

Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju je dobijen fiskalni račun.

BONUS VIDEO: Grabunžija: Penzioneri će glasati za one koji im vrate oduzete penzije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare