Aleksandar Vučić, Nedeljice, seljaci, meštani
Foto: Printscreen/Tv Pink

Jedan meštanin Gornjih Nedeljica požalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom razgovora sa stanovnicima jadarskih sela da je poslao tri pisma njegovom kabinetu zbog projekta Jadar kompanije Rio Tinto, ali da nije dobio odgovor, na šta mu je Vučić rekao da je samo "nezadovoljan" odgovorom. Meštanin je tom prilikom predsedniku Srbije poručio da će otvaranje rudnika litijuma biti ubistvo za "ovu teritoriju".

Tokom razgovora sa meštanima jadarskih sela Aleksandru Vučiću se požalio stariji čovek koji je predsedniku Srbije pokazao tri pisma koja je poslao njegovom kabinetu navodeći da nije dobio odgovor. Međutim, Vučić ga je demantovao tvrdeći da stariji gospodin samo „nije zadovoljan odgovorom“.

„Samo ste dobili odgovor“, rekao je Vučić.

„Nisam dobio odgovor“, odgovorio je meštanin Gornjih Nedeljica.

„Pisala je odgovor Suzana Paunović, samo Vam je rekla šta su čije nadležnosti. Potpisala Vam je ovde. Niste zadovoljni odgovorom, dobro“, rekao je Vučić, na šta mu je stariji gospodin još jednom poručio da ništa bnije dobio.

Ovaj meštanin je naveo kako na njih vrše pritiske Rio Tinto i njihovi radnici, te da hoće od njih da uzmu zemlju po ceni od 160 evra po aru.

„Gde ću ja sa tim. Troje unučadi treba da školujem i nemam kome da se žalim i zato sam pisao Vama“, rekao je meštanin Gornjih Nedeljica.

On je naveo da u Jadru ne treba da se otvori rudnik, te da im nije „ovde potreban“.

„Nama rudnik ovde ne treba, mi imamo plodnu zemlju i živimo od svog rada“, istakao je meštanin.

Dodao da kada bude otvoren rudnik da onda „neće biti vode ni za piće, kao ni za stoku“, te da će onda sve, kako kaže, biti uništeno.

Ja nemam gde kada mi uzmu plodnu zemlju, poručio je predsedniku Srbije.

Meštanin se osvrnuo i na nedavnu posetu ministarke energetike i rudarstva Zorane Mihajlović ovom kraju navodeći da je „niko nije video“.

„Kažu da je bila Mihajlović pre neki dan i niko je nije video. Gde je bila, ne znam. Čemu nam služe ministri“, upitao je on.

Na nedavnu izjavu premijerke Ane Brnabić da su „ljudi uzeli pare za zemlju“, meštanin je naveo da on nije uzeo novac.

„Ja pare nisam uzeo, ne trebaju mi, samo nas ostavite“, naveo je on.

Bonus video – Blokada auto-puta kod Sava centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare