Minja Lapčević Foto:Budi human

Cela Srbija mesecima navija za malu Minju Lapčević (2), devojčicu koja boluje od izuzetno retkog progresivnog metaboličkog poremećaja – deficijencije adenilosukcinatne lijaze (ADSL). Za nju je genska terapija jedino pravo rešenje, a kako bi joj bila omogućena, potrebno je sakupiti velika novčana sredstva neophodna za realizaciju projekta i primenu same terapije. Cilj je blizu, nedostaje jos samo 7.000 poruka za razvoj terapije.

Mesecima unazad cela javnost bodri i SMS porukama pomaže porodici male Minje Lapčević (2), devojčice koja boluje od izuzetno retkog progresivnog metaboličkog poremećaja – deficijencije adenilosukcinatne lijaze (ADSL).

Njeni roditelji skupljaju novac kako bi omogućili razvoj genske terapije za Minju, kao i za svu drugu decu obolelu od teške genetičke bolesti.

Potrebno im je svega 7.000 poruka! Pomozimo maloj Minji!

PROČITAJTE JOŠ:

Njena majka Iva ispričala je ranije za Nova.rs da je i tokom trudnoće primetila prve znake, a kada se Minja rodila, već trećeg dana prebačena je na intenzivnu negu gde je provela narednih šest meseci života.

Prekid disanja, poremećaji rada srca, epileptični napadi, stalna pospanost, nemogućnost govora, sedenja, oštećenje vida, samo su neki od simptoma koji su primećeni kod ove hrabre devojčice.

Minja Lapčević Foto: Privatna arhiva

Nakon svih mogućih analiza koje su dostupne kod nas, rezultati su pokazali da je uzrok njenih kriza genetički, te je konačnu dijagnozu dala genetička analiza.

Minja još uvek ima šansu. Pomozimo joj!

Borimo se zajedno svim snagama da ovoj deci obezbedimo bolju budućnost!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1417 i pošaljimo na 3030.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001511379-80

Uplatom na devizni račun: 160-6000001512010-30

IBA: RS35160600000151201030

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO: Sedam godina uspešne borbe udruženja: Sva deca koja se testiraju na SMA dobijaju terapiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare