Zlatibor Loncar
Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su ugovor o nabavci leka protiv kovida-19 do sada potpisale Sjedinjene Američke države (SAD), Australija, Velika Britanija i Srbija, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, Lončar je razgovarao sa regionalnim direktorom kompanije Fajzer Mohamedom Hamamom koji boravi u poseti Srbiji, a tom prilikom Lončar je zahvalio kompaniji Fajzer na saradnji – naročito na odnosu koji imaju prema Srbiji.

Lončar i direktor te kompanije razgovarali su o detaljima potpisanog ugovora o kupovini leka kompanije Fajzer protiv kovida-19, o dinamici isporuke leka, kao i o budućim modalitetima saradnje.

Direktor kompanije Fajzer rekao je da mu je zadovoljstvo da sarađuje sa ministrom zdravlja Srbije i posebno je naglasio posvećenost i čvrstu opredeljenost Srbije da se koronavirus stavi pod kontrolu i savlada.

„Znam da ste do sada učinili veoma mnogo u cilju kontrole epidemije, a Vašu posvećenost ilustruje i to što smo se sastali u veoma kratkom roku i to tokom vikenda. Radujem se daljoj saradnji i zajedničkim aktivnostima u cilju okončanja pandemije“, kazao je on.

Bonus video: Lončar: Država će reagovati povodom vajber grupe za Ivermektin

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram