Zlatibor Loncar
Zlatibor Lončar Foto:FoNet/Milica Vučković

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da malo znači ako se neko vakcinisao protiv koronavirusa pre više od šest meseci sa dve doze, a nije primio buster dozu i dodao da su to pokazali primeri iz drugih zemalja.

Tokom obilaska Kliničko-bolničkog centra „Zemun“, Lončar je rekao da Srbija treba da iskoristi trenutnu epidemiološku situaciju da se poveća obuhvat vakcinacije kako nevakcinisanih tako i onih koji nisu primili buster dozu.

„Ko je zakasnio sa buster dozom, takođe se razbolelo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo“, kazao je Lončar.

Dodao je da neke zemlje uvode obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa kako bi sprečile da se njihov zdravstveni sistem „raspadne“ i da imaju „hiljade preminulih“.

Govoreći o zdravstvenom sistemu Srbije, Lončar je naveo da nema uslova da zdravstvene ustanove izađu iz kovid režima i da se to ne očekuje do sredine decembra.

„Ako bi sada prestali sa prijemom pacijenata u KBC „Dragiša Mišović“ i Gradskoj bolnici, sa trenutnim brojem hospitalizovanih, te ustanove ne bi mogle da izađu iz kovid sistema“, rekao je Lončar.

Bonus video: Vakcinacija na svakih 6 meseci?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram