Foto:Screenshot/Youtube/Tv Hram/YouTubeЦрква-Ружица-и-Капела-Свете-Петке/Google Maps

Dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Zoran Ranković i prodekan ove ustanove Vladimir Vukašinović, zaraženi su koronavirusom, saznaje Nova.rs.

Kako je rečeno našem portalu, dvojica profesora i sveštenika su već nekoliko dana pozitivni na kovid i nisu jedini zaraženi sa PBF.

„Koronavirus je otkriven i kod profesora Zdravka Jovanovića, kao i kod ljudi iz sekretarijata, studentske službe i tehničkog osoblja. Rankovića su prebacili na bolničko lečenje, a Vukašinović ima obostranu upalu pluća“, navode iz Srpske pravoslavne crkve za Nova.rs.

Podsetimo, prošle nedelje je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej primljen na lečenje u kovid bolnicu “Karaburma” zbog infekcije koronavirusom, što je objavljeno na sajtu SPC.

Pethodnog dana je u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve sprovedeno masovno testiranje zaposlenih, kako bi se detektovalo eventualno širenje zaraze među sveštenstvom.

Prema saznanjima našeg portala, pored zaposlenih u Patrijaršiji, u samoizolaciji su i članovi Sinoda, a jedan član ovog visokog crkvenog tela je čak obišao patrijarha Irineja, iako posete kovid pacijentima nisu dozvoljene.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar