Patrijarh srpski gospodin Irinej
Patrijarh srpski gospodin Irinej Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Patrijarh Irinej zaražen je koronavirusom i primljen u specijalnu kovid bolnicu u Beogradu, saopštila je večeras Srpska pravoslavna crkva (SPC).

„U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu“, navodi se u saopštenju SPC.

Parijarh Irinej prisustovao je u nedelju, 1. novembra, sahrani mitropolita Amfilohija u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Izvor Nova.rs iz Srpske pravoslavne crkve navodi da se Patrijarh Irinej, najverovatnije zarazio pre sahrane mitropolita Amfilohija.

„Irinej je koronavirus, po svemu sudeći, dobio pre sahrane mitropolita Amfilohija. U krugu njegovih najbližih saradnika je u prethodnom periodu registrovan slučaj zaraze i izvesno je da je na taj način zaražen i patrijarh“, rekao je izvor Nova.rs iz Srpske pravoslavne crkve.

Inače, Patrijarh je danas u Patrijaršiji u Beogradu primio ambasadora Mađarske Atilu Pintera. Ambasador Pinter je tom prilikom predao Patrijarhu pismo saučešća mađarskog premijera Viktora Orbana povodom upokojenja Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare