Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve je prethodnog dana sprovedeno masovno testiranje zaposlenih, kako bi se detektovalo eventualno širenje zaraze među sveštenstvom, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, pored zaposlenih u Patrijaršiji, u samoizolaciji su i članovi Sinoda, a jedan član ovog visokog crkvenog tela je čak bio u poseti patrijarhu, iako posete kovid pacijentima nisu dozvoljene.

„Testirani su svi, jer su pojedini ljudi iz Patrijaršije dobilo pozitivan rezultat na koronavirus u prethodnom periodu, uključujući i patrijarha Irineja“, navodi izvor našeg portala iz Srpske pravoslavne crkve.

Kad je reč o zdravstvenom stanju Irineja, naš sagovornik navodi da je poglavar SPC dobrog opšteg stanja i pod budnim okom lekara. On dodaje i da nije dobro što se javnost ne informiše svakodnevno sa zvaničnog sajta SPC o zdravlju patrijarha.

Patrijarh srpski gospodin Irinej Foto:Zoran Lončarević

„Naša crkva već pet dana nije izdala saopštenje o zdravstvenom stanju njegove svetosti. On je ključna ličnost SPC i javnost zaslužuje da zna kakvog je zdravlja. Njegov vikar je u nekoliko navrata informisao novinare o zdravlju patrijarha, ali ipak bi bilo bolje da se to čini zvanično kako priliči prvojerarhu SPC“, objašnjava naš izvor.

Podsetimo, prošle nedelje je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej primljen na lečenje u kovid bolnicu “Karaburma” zbog infekcije koronavirusom, što je objavljeno na sajtu SPC.

„U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu“, stoji u saopštenju SPC.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare