Da, ja sam čovek koji sa svojih 49 godina plače, zato što pored mene stoji majka deteta iz "Ribnikara", ja plačem zato što imam dušu i plačem za budućnost naše dece i nas samih, ako ovo zlo nastavi da hara", priča i svoju dušu otvara za Nova.rs Adem Kadenić, Beograđanin koji je zaplakao na protestu "Srbija protiv nasilja" koji je održan u subotu. Fotografija koja svedoči o tom dirljivom momentu postala je viralna i masovno se širila društvenim mrežama.

Adem nam je objasnio koji je to bio momenat i šta mu je zapravo neteralo suze na oči.

Adam Kadenić Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

„Sreo sam prijateljicu čije dete ide u „Ribnikar“, ona mi je prepričala kako je njena ćerka bežala iz škole u tom trenutku kada se sve dešavalo. Desilo se u momentu kada su se čuli gongovi za 18 izgubljenih života, a ona meni u tom trenutku priča celu priču, to je bio taj trenutak, desilo se. Ja imam decu na tri kontinenta, nijedno nije u Beogradu, na žalost, i boli me za svako dete“, iskren je Adem.

Adam Kadenić Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Objašnjava i zašto se zapravo obreo na protestu.

„Narod se tretira kao stoka na kilo, ne gledaju se nikakve ljudske vrednosti, to mi je preselo. Ja bih hteo da mi konačno postanemo civilizovano društvo, da ljudi misle jedni na druge, a ne samo o interesu jednog čoveka i njegovog brata. Toga mi je preko glave“, Adem je udario pravo u centar.

Priznaje i da ga boli i dužničko ropstvo u koje svi lagano tonemo, boli ga zlo u kojem živimo.

„Izvršitelji, notari, plaćeni sudovi, razne policije, rijalitiji. Pa, majku mu, ‘ajde što sistem nije imao razumevanja za nas, slao nas na ratišta i stratišta, ali da li treba decu da nam ubijate? Da, ja sam taj što plače, a plačem nad našom sudbinom, ako je sami ne prekrojimo i stanemo na put zlu i bedi koja se nadvila nad nama već više decenija. Plačem zato što sam čovek, a ne bot ili broj. Volim ovu zemlju, nemojte pogrešno da me shvatite, ali ove gole careve u novom odelu ne mogu više da gledam“, kaže Adem.

Naš sagovornik bi ovih dana trebalo da ode na sezonski posao u Hrvatsku, kako kaže „trbuhom za kruhom“. Ipak, i ako ga ne bude fizički na narednom protestu u subotu, biće tu duhom i podržavaće ga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare