Aleksandar Jovanović Ćuta i Zorana Mihajlović
Aleksandar Jovanović Ćuta i Zorana Mihajlović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/ TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka demantovao je navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da je hteo da gradi mini-hidroelektranu i poručio resornoj ministarki da sledeći put kada obilazi rudare na sebi obuce nešto prikladnije, a ne garderobu koja vredi kao deset plata rudara. 

Ćuta je naveo da, za razliku od Zorane Mihajlović, nikad nije bio visoki funkcioner G17+ i Srpske napredne stranke, kao ni ministar rudarstva i energetike, te ekologije, kao ni ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Nekad su kroz Kopaonik tekle dve planinske rečice Jošanica i Samokovka, sve dok se nije pojavila Zorana Mihajlović i gurnula ih u cevi. Gde je prošla Zorana, tu priroda ne raste“, kaže Ćuta za Nova.rs i dodaje:

„Gospođa ‘trostruka’ ministarka je već 12 godina očigledno bogom dana da obavlja funkciju ministarke, ali ne one iz Nušićeve komedije, nego iz naše stvarnosti koja je apsolutna tragedija.“

Ćuta je naveo da se, za razliku od ministarke Mihajlović, „ne loži na funkcije i sticanje materijalnog bogatstva“.

„Bilo bi dobro da kad sledeći put obilazi rudare u Kostolcu obuče nešto prikladnije, a ne garderobu koja vredi kao deset rudarskih plata“, ističe Ćuta za Nova.rs.

Naš sagovornik iz Ekološkog ustanka je demantovao kao „morbidnu laž“ da je hteo da gradi mini-hidroelektranu.

„Tu priču Informer servira već pet godina. Neka pokažu dokumenta gde sam ja to investitor. Taj dokument nikad nećete videti, jer ga nema. U životu se nisam bavio investicijama i ne palim se na lovu i materijalna bogatstva“, poručuje Ćuta.

Podsetimo, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas da se „iza ekoloških protesta kriju političke ambicije pojedinaca i naglasila da borba za životnu sredinu ne znači zaustavljanje privrednog razvoja“.

Mihajlović je rekla da su ekološki protesti u predizbornoj godini „čista politika“ i da će građani na izborima odlučivati da li su za ili protiv razvoja.

Aleksandar Jovanović Ćuta, koji se predstavlja kao veliki borac protiv malih hidroelektrana, hteo je da pravi malu hidroelektranu, pa kad mu nije to uspelo, povezao se s bivšim ministrom Goranom Trivanom, koji je odgovoran za mnoge stvari. Onda se priključio i profesor Ratko Ristić, koji je bio član revizione komisije Vlade i davao odobrenje za gradnju 14 mini hidroelektrana. Isti ti ljudi su sada na ekološkim protestima, štite svoje interese i žele političku podršku“, rekla je Mihajlovićeva.

Bonus video – Aleksandar Jovanović Ćuta, govor pre protesta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare