"Uređivačka politika nedeljnika "NIN" se ne menja. Ostajem glavni urednik. Nastojaćemo da pravimo profesionalne novine, poštojući kodekse i standarde i pre svega poštujući opšti javni interes", rekao je glavni urednik ovih novina Milan Ćulibrk. To su najvažije informacije nakon današnjeg sastanka nove vlasnice Jelene Drakulić Petrović sa redakcijom nedeljnika poznatog po kritici aktuelne vlasti i istraživačkim tekstovima.

U javnosti je pre dva dana odjeknula vest da je Ringier Serbia prenela ceo svoj vlasnički udeo u NIN-u generalnoj direktorki Jeleni Drakulić Petrović. Danas je održan sastanak na kojem je nova vlasnica saopštila da praktično sve ostaje po starom.

„Prva rečenica nove vlasnice je bila: O uređivačkoj politici nećemo da razgovaramo, jer to nije pitanje za mene, to je pitanje za glavnog urednika i za kolegijum“, kazao je Ćulibrk za Nova.rs.

Ćulibrk tvrdi da za NIN neće biti zabranjenih tema. Nisu najavljene bilo kakve izmene u sastavu redakcije NIN-a, niti dolazak novih članova.

„Nastavljamo sa istom ekipom. Pokušaćemo da možda čak i na većem broju strana dopremo do većeg broja čitalaca nego što ih sada imamo“, najavljuje Ćulibrk.

Ipak na današnjem sastanku redakciji NIN-a nisu saopšteni razlozi zbog kojih je kompanija Ringier odlučila da više ne bude vlasnik tog nedeljnika.

„Mene kao glavnog urednika i zaposlene u redakciji odluka bivšeg vlasnika ne treba da interesuje. Zanima nas samo da li možemo da radimo u javnom interesu i profesionalno. Ugovor koji je potpisan između bivšeg i novog vlasnika sadrži klauzulu tajnosti, i o tim detaljima nova vlasnica mene nije želele da informiše, nije ni morala. Za nas je najvažnije da možemo da radimo svoj posao kao i do sada“, zaključio je naš sagovornik.

BONUS VIDEO: 

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare