Grafika: Slađana Đermanović

U danu kada je Srbija oborila crne rekorde u broju zaraženih i umrlih od posledica zaraze koronavirusom Beograd je ponovo prednjačio po broju zaraženih za jedan dan.

U Srbiji je broj novih slučajva koronevirusa prešao tri hiljade. Od ukupnog broja zaraženih u današnjem danu, 3.536 u Beogradu je čak 46 odsto. U prestonici je registrovano 1.611 novih slučajeva zaraze.

Međutim, i drugi veći gradovi u Srbiji beleže ozbiljan porast zaraženih tako da je u Novom Sadu registrovano 175 novoobolelih.

Za poslednja 24 sata u Kragujevcu je potvrđeno 119 novozaraženih građana. U prethodnom danu u laboratoriji „Kraguj“ pri Institutu za javno zdravlje, testirano je 568 građana Šumadije, a pozitivan rezultat na koronavirus otkriven je kod 164 osobe.

Osim kod građana Kragujevca, virus je potvrđen kod 16 osoba iz Aranđelovca, 13 iz Topole, osam iz Rače, pet novoinficiranih je iz Knića, a pozitivan PCR test imale su i tri osobe iz Beograda.

Kako je objavljeno na internet prezentaciji Kliničkog centra Niš, kod 114 pacijenata je registrovano prisustvo virusa.

Procenat novozaraženih na dnevnom nivou u moravičkom, raškom i rasinskom okrugu se kreće između 40 i 60 odsto od ukupnog broja testiranih.

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od 151 testirane osobe na koronavirus, pozitivno je 67 osoba. Od 131 obrađenog uzorka sa teritorije moravičkog okruga, na koronavirus je pozitivno 36 osoba, najviše iz Čačka, 21 osoba.

Na području Rasinskog okruga potvrđeno je još 77 novih slučajeva koronavirusa, što je ujedno i najveći broj zaraženih od početka epidemije u okrugu. Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, najviše novoobolelih je u Kruševcu 33, Aleksandrovcu 19, Trsteniku 16.

Među žarištima su i Zrenjanin, gde je 66 novoobolelih, zatim Valjevo gde su registrovana 63 nova slučaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar