Foto: Printscreen/RTS

Aleksa Konić i Anastasija Mitrović su prve bebe ove godine rođene u GAК Višegradska, obe u prvoj sekundi nove godine, kažu u toj ustanovi.

Rođen je dečak na rođenju težak 3.920 grama i dugačak 51 centimetar, i devojčica dugačka 51 centimetar i teška 3.800 grama.

Anastasija je četvrta beba u porodici Mitrović i nju kod kuće čekaju dva brata i sestra. Aleksa je takođe četvrta beba u porodici Кonić, i kod kuće ga željno iščekuju tri sestre.

U poslednja 24 sata u GAК Višegradska rođeno je 10 beba, jednak broj dečaka i devojčica.

„Na prijemu su dežurala tri lekara i dve babice dok su u porodilištu bila još četiri lekara, uz dva pedijatra i dva anesteziologa koji su bili na raspolaganju pacijentima. Ovo je odličan početak godine, važno je da su sve mame i bebe dobro, a mi ćemo nastaviti ovako uz sve kolege u drugim porodilištima“, rekla je za RTS doktorka Tatjana Dosev.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je mama prvorođene devojčice u 2024. godini otkrila, Anastasiji je ime dala starija seka.

„Sve je dobro prošlo, da se zahvalimo celoj dežurnoj ekipi gore u porodilištu, pogotovo doktorki Tatjani Dosev i predivnoj babici Sanji Četinac i naravno doktoru Repcu koji je zaključio da ću se u nedelju defintivno poroditi“, istakla je Ivana za RTS.

A sve pohvale na račun porodilišta, ali i doktorke Aleksandre Matejević i babice Aleksandre imala je mama Dragica, čiji će sin ime dobiti upravo po njima.

„To mi je bila prva asocijacija, jer su stvarno zaslužile svaku pohvalu, to su žene koje se baš trude i rade svoj posao onako kako dolikuje i svaka pohvala za njih“, poručila je nasmejana mama.

Kako je doktorka Tatjana Dosev otkrila, falilo je 7 minuta da se rodi i treća beba, koja je na svet došla ipak nakon Anastasije i Alekse.

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas u GAK u Višegradskoj prve bebe rođene u Novoj godini i uručio majkama ček Grada Beograda u vrednosti od 300.000 dinara kao dodatni vid podrške roditeljima.

BONUS VIDEO: Iskustvo mame preveremeno rođene bebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare