Foto: Dragan Mujan/Nova.rs; Shutterstock

Kako se jedna samohrana majka iz Niške Banje našla u situaciji da će joj izvršitelji, možda koliko sutra, oduzeti stvari zbog duga za struju, nastalog posle iseljenja iz gradskog stana? Dugovanje, kaže Valentina Usković za N1, nije napravila ona, niti ko drugi, već se fiksni deo gomilao na njeno ime, jer je lokalna samouprava sa brojila nije odjavila, iako je to obećala.

Do pre 13 godina ovde je živela. U „privremenom stanu“ u dotrajalom objektu u Niškoj Banji. Skromno, bez toaleta, po odobrenju Grada.

„Šest godina sam ovde živela, bez vode. Sa troje maloletne dece. Ovo je račun za septembar 2023. A ja ovde ne živim od 2011. godine“, kaže Valentina Usković za N1.

Tada je u jednom nevremenu, u kuću udario grom.

„Baš u strujomer. Tu je onda počela voda da ulazi sa svih strana. Troje dece i ja smo izašli, onda su došle kamere, snimali su i onda su nas smestili u Sigurnu kuću“, objašnjava Valentina.

Pročitajte još

Ali su računi za struju nastavili da stižu. Na licu mesta, u Ruzveltovoj 2A u Niškoj Banji zatičemo hrpu.

„Evo, ovaj je iz 2024, iz februara“, pokazuje Valentina.

N1: Za uplatu za električnu energiju ukupno 18.160 dinara i Vama svakog meseca stiže za ukupno mesečno zaduženje stiže po 763 dinara, odnosno oko 500 dinara tokom 2018. godine. Sve na Vaše ime, bez obzira što ne živite ovde?

„Sve na moje ime. Ja vlasnik nisam. Ja sam ovde bila kao korisnik nužnog smeštaja. Ja sam rekla da ja neću to da platim jer u tom periodu ovde nisam živela“, objašnjava ona.

Niti je iko drugi. Zašto su računi 13 godina nastavili da stižu na njeno ime? Na adresu na kojoj ona nije, pa godinama, tvrdi, za njih nije ni znala.

„Ja sam sve obavestila o tome i distribuciju, rekla sam da neću da živim ovde. Oni su rekli da nema problema i da će videti sa Gradom“, objašnjava Valentina.

Pročitajte još

Sada je, takođe, u gradskom stanu, ali na sasvim drugom kraju grada. I dalje prima pomoć.

„15.000 dinara. Šta bih pre sa tim parama platila“, pita Valentina.

Za objašnjenje situacije u kojoj se našla, pitali smo i u Gradskoj upravi, i u EPS-u. Za sada, nema odgovora.

BONUS VIDEO Nastavljaju se muke građana sa izvršiteljima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare