Advokat Branko Ivković iz Valjeva i jedan od osnivača "Valjevskog pokreta otpora" pušten je večeras da se brani sa slobode.

Ivković je pušten na slobodu nakon saslušanja koje je počelo oko 20 časova, a svojim sugrađanima ispred tužilaštva kratko je poručio: „Rudnika neće biti“.

Inače, Valjevci su se okupili ispred tužilaštva u ovom gradu u znak protesta zbog hapšenja Ivkovića, gde su čekali ishod njegovog saslušanja.

Podsetimo, Ivković je u policiji označen kao jedan od organizatora blokade za koju se najavljivalo na društvenim mrežama da bi mogla da bude organizovana u Valjevu danas, naveo je Ilija Kovačević iz „Valjevskog pokreta otpora“.

Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

„On je jutros dao iskaz u policiji i rekao da nema nikakve veze sa organizovanjem blokade u Valjevu, međutim, nešto pre 17 časova on je ponovo priveden“, naveo je ranije danas Kovačević i pozvao Valjevce da se okupe ispred tužilaštva.

Aktivisti koji su privedeni jutros tokom blokade na Glavnoj železničkoj stanici Prokop i dalje se nalaze u pritvoru. Ivan Bjelić osuđen je na 40 dana zatvora, a Nikola Ristić i Jevđenije Julijan Dimitrijević na po 30 dana zatvora.

Zbog njihovog osuđivanja građani su danas nekoliko sati blokirali raskrsnicu ispred zgrade Vlade Srbije, a predstavnici grupe „Sviće“ saopštili su večeras na protestu ispred Vlade da će sutra biti podnete žalbe na presude trojici aktivista.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar