Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Snažan zemljotres koji je rano jutros pogodio Zagreb, otežao je i plaćanje karticama u regionu.

Tokom prepodneva u Srbiji nije bilo moguće plaćati svim karticama pojedinih banaka. Oko 13 časova kartičarski „saobraćaj“ je već bio normalizovan. Privremeni tehnički problemi u funkcionisanju kartica su, kako Nova.rs saznaje, posledica razornog zemljotresa koji je jutros pogodio glavni grad susedne Hrvatske.

Masterkard karticama Adiko banke nije bilo moguće plaćanje do 13 časova.

„Zbog tehničkih problema koji je nastao kao posledica zemljotresa u Zagrebu došlo je do delimičnog otežanog funkcionisanja kartičnih transakcija. Intenzivno se radi na rešenju i verujemo da će u najkraćem roku sve funkcionisati neometano. Klijenti su u svakom trenutku na raspolaganju imali DinaCard za plaćanje roba i usluga, kao i za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka“, rečeno je u Adiko banci za Nova.rs, uoči otklanjanja problema.

U kompaniji „Masterkard“ potvrđuju da je zemljotres izazvao privremene tehničke poteškoće

„Zemljotres koji se jutros dogodio u Zagrebu izazvao je privremene tehničke teškoće koje utiču na kartično poslovanje u regionu pa i u Srbiji.  Pogođene banke ubrzano rade na stavljanju sistema u funkciju  i obavestiće svoje klijente o napretku“, istakli su u kompaniji „Masterkard“ za Nova.rs.

Kako smo obavešteni, kartičarski „saobraćaj“ se normalizovao oko 13 časova.

Pitanja o tehničkim problemima u funkcionisanju kartica uputili smo i kompaniji „Visa“.

„Visa kartice su funkcionisale normalno tokom celog dana. Svi procesi se odvijaju u skladu sa standardnim režimom rada na globalnom nivou. Centri za obradu podataka kompanije Visa se nalaze van regiona“, potvrdili su za Nova.rs u ovoj kompaniji.