Beogradski aerodrom muči muku s "divljim" taksistima i rešio je da tome stane na put. Portal "EX-YU Aviation" saznaje da će "Vinci Airports" (Vansi), koncesionar aerodroma "Nikola Tesla", uspostaviti sopstvenu taksi liniju ukoliko Grad Beograd ne odreaguje i ne reši problem nelicenciran taksista koji dočekuju putnike na aerodromu.

Prema pisanju ovog medija, koncesionar aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu „Vansi“ pokušava da nađe rešenje za agresivne nelicencirane taksiste koji dočekuju putnike na aerodromu – u delu za dolaske, ali i oko samog aerodroma.

Ovi taksisti, između ostalog, ne poštuju utvrđenu taksi tarifu, odnosno svoje usluge naplaćuju po sopstvenom nahođenju.

Operater Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, francuska kompanija Vansi (VINCI) zatražila je od Grada Beograda da u najkraćem mogućem roku reši pitanje divljih taksista koji se i dalje nalaze ispred aerodroma. Vansi je bez imalo ustezanja poručio Beogradu da će u slučaju da se ne stane na put spornim vozačima zabraniti svim taksistima da ubuduće kupe putnike sa aerodroma.

Vansi je potpuno razočaran odsustvom rešenja za divlje taksiste koji se i dalje nesmetano šetkaju oko aerodroma i kojih najviše ima u delu za dolaske. Ne samo što su prisutni, već prema rečima predstavnika Vansija, izuzetno agresivno i dalje presreću mahom inostrane putnike nudeći im vožnje po nerealnim tarifama. Zbog toga iz „Vansija“ takođe poručuju da ukoliko budu morali da uvedu svoju taksi službu na aerodromu, legalni beogradski taksisti mogli bi ubuduće samo da prevoze putnike do aerodroma, ali ne i u suprotnom pravcu.

Iako je Vlada Srbije poručila odavno da će rešiti pitanje divljih taksista na beogradskom aerodromu, tu se gotovo ništa nije promenilo i njih je i dalje jako mnogo.

Inače, putnici koji žele da od aerodroma odu do centra grada, kilometar plaćaju po 96 dinara radnim danima i subotom od šest do 22 časa, dok od 22 do šest, nedeljom i praznicima kilometar košta 125 dinara.

Foto:N1

Vožnja van Beograda košta 192 dinara po kilometru, a start je 270.

Kako bismo proverili ove navode, kontaktirali smo aerodrom.

PROČITAJTE JOŠ

Želeli smo da saznamo i koji je rok koji je dat gradskoj upravi, odnosno kada će, ukoliko se problem ne reši, taksistima biti zabranjeno da odvozr putnike sa aerodroma.

„U interesu građana i kompanije Belgrade airport je da usluga taksi prevoza bude kvalitetnija. U stalnoj smo komunikaciji sa državnim organima u cilju rešavanja ovog dugogodišnjeg problema“, rečeno nam je u PR službi „Vansija“, odnosno Beogradskog aerodroma.

BONUS VIDEO Kako će izgledati aerodrom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare