Foto:Shutterstock

Izlazak matičara na teren radi zaključenja braka na teritoriji Beograda koštaće 16.001 dinara u narednoj godini, što je za 1.790 dinara više u odnosu na prošlu kada je ta usluga koštala 14.211 dinara.

U slučaju da je jedno od lica (ili oboje) bolesno, staro, nemoćno (ili postoje drugi opravdani razlozi) zaključenje braka se može obaviti u stanu, domu za stare i nezbrinute, zdravstvenoj ustanovi, kazneno – popravnom domu ili na nekom drugom mestu gde borave ta lica, uz obaveznu medicinsku dokumentaciju ili drugu dokumentaciju koja opravdava izlazak službenog lica.

U tim slučajevima izlazak na teren, van sedišta matičnog područja, radi zaključenja braka koštaće 330 dinara, prenosi Nova ekonomija.

U Službenom listu Grada Beograda objavljen je novi cenovnik usluga koje pružaju organizacione jedinice gradske uprave Grada Beograda.

Prema novom cenovniku, najviše je poskupelo iznajmljiavnje sala i prostorija u upravnim zgradama Beograda.

Iznajmljivanje „svečane prostorije“ u prizemlju Starog dvora za do tri sata korišćenja koštaće 276.110 dinara, što je poskupljenje od 33,295 dinara u odnosu na prethodnu cenu.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, poskupela je i „svečana sala“ u prizemlju Starog dvora, pa je cena za do tri sata korišćenja 211.624 dinara – 24,842 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Do tri sata iznajmljivanja „velike sale“ na 3. spratu Starog dvora poskupelo je za 15,526 dinara i sada iznosi 132.263 dinara.

Crveni i žuti salon sada koštaju 79.358 dinara, salon kluba odbornika 132.263 dinara, a svečani hol 79.358 dinara.

U zgradi koja se nalazi na adresi Trg Nikole Pašića 6 iznajmljivanje „sale broj 10“ koja se nalazi u prizamlju iznosi 38.355, a sale broj 9, koja je isto u prizemlju zgrade 21.163. dinara. I te su cene utvrđenje za do tri sata korišćenja tih prostorija

Iznajmljivanje na tri sata velike sale za sednice u Ulici 27. marta sada iznosi 21.163 dinara, piše u novom cenovniku.

Za svaki dalji započeti sat u korišćenju sala i prostorija naplaćuje se cena u visini 1/3 utvrđene cene, piše.

Cena usluge ozvučenja sala naplaćivaće se 16.058 dinara po započetom času, a snimanje sednica 26.769 dinara po započetom času.

Cenu usluge utvrđenu prema norma času, organizaciona jedinica Gradske uprave koja pruža uslugu, obračunava na osnovu stvarno utrošenog vremena za izvršenje usluge, piše u cenovniku koji je stupio na snagu 1. januara.

Na zahtev ustanove ili javnog preduzeća čiji je osnivač grad, odnosno organizacije koja se u celini ili delimično finansira iz sredstava gradskog budžeta, gradonačelnik može da utvrdi umanjenje cene usluge, odnosno oslobađenje od plaćanja cene usluge, ceneći finansijski položaj korisnika usluge, svrhu korišćenja usluge i drugo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare