Leskovac fabrika Džinsi Foto:Južne vesti/M. M

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da je više kompanija izrazilo nameru da zaposli 450 radnika turske kompanije "Džinsi" iz Leskovca, koja prema njegovim rečima, ima problema u poslovanju.

Selaković je u Skupštini Srbije, govoreći o radnicima kojima je SMS porukom javljeno da će kompanija „Džinsi“ otići u likvidaciju, kazao da se radi o 450 radnika, a ne 700 kako je ranije izveštavano.

Prema njegovim rečima, italijanska fabrika „Aunde“ spremna je da zaposli između 250 i 300 radnika, korejska fabrika „Jura“ 200 radnika, grčki „Autostop“ ove godine 70, a sledeće još 150 radnika, a postoji interesovanje i drugih fabrika.

Selaković je naveo da „Džinsi“ ima problema u poslovanju, jer su porudžbine koje su dolazile iz Norveške, Nemačke i Švedske prepolovljene, ili otkazane.

Dodao je da je porasla i cena repromaterijala i da zbog toga ta turska fabrika u Leskovcu ima problem da održi proizvodnju.

Radnici „Džinsija“ već su protestovali ispred te fabrike, a novi protest zakazali su za sredu, 12. jul ispred sedišta lokalne samouprave u Leskovcu, jer smatraju da i rukovodstvo grada snosi odgovornost.

Uprava kompanije „Džinsi“ uputila je 4. jula svim svojim radnicima cirkularnu SMS poruku u kojoj im saopštava da ta tekstilna fabrika posle 12 godina rada u Leskovcu odlazi u likvidaciju.

Sednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici razmatraju zahtev vlade za smenu ministra privrede Radeta Baste, završena je nešto pre 18 časova i biće nastavljena u utorak od 10.00.

***

BONUS VIDEO: Radnici Džinsija koji su otpušteni preko SMS poruke protestuju ispred fabrike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare