Foto:promo logo; shutterstock

"Neprijatno smo iznenađeni poslovnom neozbiljnošću vlasnika i rukovodstva TV Prva i B92, koji su u četvrtak 20. oktobra javno ponudili kompaniji SBB da im za distribuciju kanala u slobodnom prijemu plaća koliko i televiziji Pink", saopštila je danas kompanija SBB.

Kako se navodi u saopštenju, SBB koji od početka inistira na normalnoj ceni za naše korisnike, smatrao je ovu iznenadnu ponudu TV Prva i B92 prihvatljivom, zbog čega smo im u petak 21. oktobra poslali zvaničan dopis o nastavku saradnje, tražeći da nam dostave ugovor pod uslovima koje su javno objavili.

„Ovo je, međutim, već četvrti dan kako vlasnik dve televizije Srđan Milovanović ne šalje ponudu za SBB, koju je javno objavio u svim svojim medijima i na portalima. Veoma je nekorektno prema SBB korisnicima da nam javnu ponudu za nastavak emitovanja televizija sa nacionalnim frekvencijama po ceni koja se plaća za emitovanje TV Pink, nikada ne pošalju“, konstatuje kompanija SBB.

Dodaje se i da kompanija SBB sve čini da da ostavi kanale TV Prva i B92 u ponudi, ali pod normalnim uslovima.

„Umesto toga i Prva i B92 su izabrale da sa dve nacionalne frekvencije šire neistine i polu-informacije, kršeći sve principe objektivnog informisanja, zbog čega se SBB obratio i Regulatornom telu za elektronske medije (REM), u nadi da će sankcionisati ponašanje koje je daleko ispod standarda na koji su se obavezali prilikom apliciranja za nacionalnu dozvolu“, zaključuju iz SBB-a.

Bonus video: Vlasnik B92 i Prve ćuti o ponudi SBB, gledaoce instruišu kako raskinuti ugovor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare