Deo poljoprivrednika koji je bio na sastanku sa predsednikom Srbije i resornim ministrima, zadovoljni su ishodom ovog sastanka. Imajući u vidu dogovoreno, neće se pridružiti protestima poljoprivrednika širom Srbije. Reč je o udruženjima proizvođača mleka Mačvanskog okruga i odgajivača goveda centralne Srbije. Oni nisu učesnici protesta i blokada koje traju već tri dana.

Dogovoreno je da prelevmani za tvrde sireve biće povećani na 300 dinara po kilogramu, a biće uvedeni i prelevmani na evaporisano mleko.

Subvencije po grlu za priplodne mlečne krave biti podignute sa 30.000 na 40.000 dinara, kao i da će premije za mleko biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru.

Zahtev ovih poljoprivrednika bio je da premije budu 20 dinara, a kako kažu „neće da prave problem za dinar“.

PROČITAJTE JOŠ

Dogovoreno je i ograničenje marži u trgovinama bude analizirano u narendih sedam dana.

Goran Vasić, poljoprivrednik potvrdio je za Nova.rs da oni neće da se pridruže protestima.

Sa Vučićem na sastanku oni koji ne protestuju 

Vest da su predstavnici Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga i Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, završili jutros prvu rundu pregovora sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, kome su ispostavili zahteve,  iznenadila je poljoprivrednike koji već tri dana blokiraju Ibarsku magistralu kod Kraljeva.

„To nisu naši predstavnici. Ne znam u čije ime su oni otišli da pregovaraju. Jedan od njih je dolazio prvog dana kada smo blokirali magistralu i tražio od nas da se povučemo i da će nam predsednik Vučić ispuniti zahteve. Šta ima mi da pregovaramo sa njim?! Postoji resorno ministarstvo i ministarka. Gde su oni“, objašnjava Predrag Veljković, stočar iz okoline Kraljeva.

Vest o ispunjenju zahtrva nije pokolebala većinu poljoprivrednika koji i dalje protestuju, blokirajući saobraćajnice u svojim mestima.

Osim toga, neki su najavili i dolazak u Beograd.

BONUS VIDEO: Evo šta kažu poljoprivrednici o svojim kolegama koji su se dogovorili sa Vučićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar