Poljoprivrednici iz okoline Kraljeva organizovali su danas drugi protest u ovom mesecu. To su učinili da bi izrazili nezadovoljstvo zbog visokih cena đubriva i goriva i izostanka podrške države u ovoj situaciji.

Kao i pre dve nedelje, poljoprivrednici su se okupili u selu Roćevići, a zatim se traktorima zaputili u protestnu vožnju.

Iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Nadibar“ iz Kraljeva kažu da je protest bio neminovan zbog neodrživog stanja u poljoprivredi usled velikog poskupljenja naftnih derivata, vestačkih đubriva i smanjenja subvencija poljoprivrednim gazdinstvima.

2Nismo dobili nikakav odgovor. Omasovili smo protest. Morali smo da konkretizujemo mere. Zato smo krenuli u protestnu vožnju“, kaže Aleksandar Urošević, poljoprivrednik iz sela Roćevići.

On napominje da su vreme održavanja oba protesta bili lepi i sunčani dani. I umesto da ih provedu na njivama, naglašava da su morali sa traktorima da izađu na put.

„Samo želimo da naglasimo na naš težak socijalni položaj. Ljudi su istrošili svoje budžete. Cena svih repromaterijala je otišla nagore nekoliko puta. Poljoprivrednici nisu mogli da prodaju svoje proizvode i da to unovče. Pesimista sam po pitanju toga koliko će pojedini moći da ulože u ovogodišnju proizvodnju. Zato će se sigurno pojačati protesti. Država mora da nam pomogne“, objašnjava ovaj poljoprivrednik.

Iz Udruženja „Nadibar“ pozivaju sve poljoprivredne prozvođače sa teritorije Kraljeva da im priključe u protestima do ispunjenja zahteva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare