Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu juče su blokirali Sentandrejski most u tom gradu, a onda se ponovo vratili ispred Novosadskog sajma. To je jedna od akcija u znak protesta koje su u tom gradu organizovali. O tome kakvi su im planovi za danas, ali i za naredne dane, govorili su u emisiji "Probudi se" na TV Nova.

U sredu, kada su poljoprivrednici započeli sa protestima i blokadama, u Novom Sadu se na svojim traktorima pojavilo njih pedesetak, ali je ekipa TV Nova jutros zatekla duplo dužu kolonu nezadovoljnih paora.

Jedan od poljoprivrednika koji učestvuje u protestima od prvog dana, Goran iz Kisača, kaže da će dan započeti blokadom mosta na Temerinskom putu u 10 časova.

PROČITAJTE JOŠ

„Blokiraćemo puna dva sata, a puštaćemo saobraćaj na po pola sata, znači dva sata će biti blokirano, pa pola sata pušteno i onda opet tako“, kaže Goran.

On je rekao da novosadski poljoprivrednici danas neće doći u Beograd na protest, jer se plaše da će na pola puta biti zaustavljeni, ali će nastaviti sa protestom u svom gradu.

Povodom razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima dva poljoprivredna udruženja koja uopšte nisu učestvovala u protestu, Goran kaže da ni ne poznaje pregovarače, čak ni odakle su, ali da od poljoprivrednika koji protestuju niko nije zvao na razgovor, niti je iko dobrovoljno otišao.

Ceo prilog pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Protesti poljoprivrednika kod Pančeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare