Foto: Milan Marković

Poljoprivrednici kod Kraljeva odlučili su da treću noć zaredom provedu na Ibarskoj magistrali i ulasku u taj grad.

Oni se tu nalaze od utorka, kada ih je policija zaustavila na kružnom toku i nije im dala da nastave put Kraljeva.

Proteklih dana poljoprivrednici bi na nekoliko sati radikalizovali svoje proteste, blokirajući još neke puteve. Danas su u jednom trenu bili zatvoreni svi pravci iz Kraljeva ka Čačku, kao i most preko Zapadne Morave koji vodi ka Kragujevcu, javlja N1.

Kako javlja reporter N1, i sutra se planira blokada ovih pravaca, a ima naznaka da će ih biti još, te je moguće da će Kraljevo u petak biti potpuno zatvoreno.

Podsetimo, poljoprivrednici traže, na prvom mestu, da ih policija pusti da se sklone sa kružnog toka, uđu u Kraljevo i naprave prvobitno planiranu protestnu vožnju.

Takođe traže da Vlada krene sa ispunjenjem zahteva koji su ranije ispostavljeni.

PROČITAJTE JOŠ

Okupljeni su se spremili za duže proteste, postavili su najlone i doneli hranu, javlja reporter N1 sa lica mesta. Pojedini s vremena na vreme odu do svojih farmi da nahrane stoku, ali se potom vraćaju na kružni tok.

Ono što ih je naljutilo danas bio je odlazak dela poljoprivrednika na razgovor kod predsednika Vučića. Oni su o tome razgovarali sa N1, istakavši da je Ministarstvo poljoprivrede u njihovoj situaciji resorno.

Policija i dalje nije saopštila zbog čega je zaustavila ove ljude na kružnom toku, niko se iz Gradske uprave nije oglasio, niti došao da ih obiđe.

Saobraćaj se trenutno preusmerava na lokalne puteve i stvaraju se velike gužve.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici koji su danas bili kod Vučića delimično zadovoljni ponudama: ipak ne kreću u protest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare