Foto: N1

Narodna banka Srbije saopštila je da je identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ne stoji NBS. U pitanju su, kako navode, primeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice.

„Imajući u vidu da su u pitanju lažne stranice, preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici, Narodna banka Srbije je prethodno odmah reagovala, između ostalog i preko svoje stranice na ovoj društvenoj mreži, upozorila korisnike da je reč o lažnoj stanici i da ne dostavljaju svoje lične podatke na ovim stranicama, kako bi ih adekvatno zaštitili“, navodi se u saopštenju.

U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice.

Kako se dalje navodi, Narodna banka Srbije je i u ovom slučaju preduzela mere i prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

BONUS VIDEO Da li i na koji način Narodna banka Srbije štiti građane od inflacije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar