Frilenseri ispred Skupstine Srbije, protest
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Grupa frilensera saopštila je danas da se isčlanila iz Udruženja radnika na internetu jer, kako kažu, ne pristaju na predlog vlade za rešavanje pitanja naplate poreza frilenserima koji je prihvatio zastupnik Udruženja".

Predstavljajući se kao grupa građana ugrožena predložnim izmenama zakona o porezima i doprinosima, saopštili su da se ograđuju od svih odluka koje su doneli predstavnici Udruženja bez, kako tvrde, njihovog znanja i saglasnosti.

Tvrde da su predstavnici Udruženja prekršili Statut, da članovi udruženja nisu obavešteni o predlogu, a da je glasanje usledilo nakon prihvatanja predloga vlade.

Povezane vesti:

„Naš pristanak na prihvatanje dogovora nisu dobili, niti je Miran Pogačar dobio napismeno naše punomoćje, da bi u naše ime odlučivao o našim životima“, navode u saopštenju.

Navode i da im Uprava udruženja nije dostavila konkretan predlog, već su zahtevali da se o njemu izjasne sa „da“ ili „ne“ bez ikakvog obrazloženja i smatraju da je Uprava udruženja prekršila svoja ovlašćenja usmenim dogovorom.

Navode i da je prema njihovim saznanjima, Uprava udruženja netransparentno trošila novac i da je njihova dužnost da na to ukažu finansijskoj policiji.

Kažu i da su poslali molbu predsedniku Srbije za razgovor, a da su u procesu registracije novog udruženja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare