Kirije u čitavoj Srbiji, a pogotovo u Beogradu, drastično su porasle u periodu rastuće inflacije. I dok se pre nekoliko godina za 300 evra mogla iznajmiti solidna nekretnina u gradskim opštinama, sada je upitno da li igde možete da se skućite za taj novac. Proverili smo gde za tu sumu možete da zakupite stan.

Do pre nekoliko godina, građani kojima su primanja dozvoljavala da izdvajaju 300 evra mesečno za kiriju, imali su daleko veći izbor stanova u Beogradu, ali se situacija promenila kada je inflacija u našoj zemlji počela da raste.

Foto: Shutterstock

Kako bismo proverili gde je 300 evra dovoljno za podstanarski život u Beogradu, “prečešljali” smo oglase različitih agencija za izdavanje nekretnina.

Garsonjera na Zvezdari i Voždovcu

Jedan od stanova po ovoj ceni koji smo pronašli nalazi se na Zvezdari, kod Cvetkove pijace, a ko na raspolaganju svakog meseca ima 300 evra, može da zakupi jednosoban stan od 35 kvadrata.

PROČITAJTE JOŠ

Budući stanar za taj novac, pored lokacije koja je blizu centra, dobija stan ne preterano moderno opremljen, koji se sastoji od hodnika, jedne sobe, kuhinje sa trpezarijom i kupatila, a grejanje je na TA peć.

Stanova za izdavanje po ovoj ceni ima i u zvezdarskom naselju Mirijevo, a mi smo u okviru tog budžeta pronašli garsonjeru od 25 kvadrata. U oglasu se navodi da se stan nalazi na visokom prizemlju petospratne zgrade, te da je u potpunosti opremljen i funkcionalan.

Za isti novac, pronašli smo i stan u voždovačkom naselju Vojvode Vlahovića, a u pitanju je nekretnina od 30 kvadrata. Stan se sastoji od predsoblja, kuhinje sa dnevnim boravkom, kupatila i terase.

Kako se navodi u oglasu, stan se nalazi u prizemlju, dostupno je parking mesto, a minimalni zakup koji se zahteva od budućih stanara je šest meseci.

Foto: Shutterstock

Za 300 evra može i u centru grada, ali samo 16 kvadrata

Na Paliluli, konkretno u Bulevaru despota Stefana, pronašli smo stančić od svega 16 kvadrata. Inače, stan se nalazi u prizemlju I kako se navodi u oglasu, nije renoviran.

Dvosoban stan na Miljakovcu i Vidikovcu

Pronašli smo i stan koji ima 60 kvadrata, a koji se nalazi na Miljakovcu.

U pitanju je dvosoban stan koji se sastoji od predsoblja, dnevnog boravka, kuhinje sa trpezarijom, spavaće sobe i kupatila.

Dvosoban stan iste površine može da se iznajmi i na Vidikovcu.

Stan se nalazi na šestom spratu (od ukupno 12), a većini podstanara veliki problem može da bude to što, za razliku od svih prethodnih, ovaj stan nije opremljen nameštajem.

BONUS VIDEO U Šapcu je prosto nemoguće iznajmiti nekretninu: Agencije imaju čak i liste čekanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar