Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iznajmljivanje stanova u Beogradu na vodi, verovatno već znate, može da bude samo skupo. Jeftino nije ni u drugim delovima grada, ali u ovom najjeftiniji mesečni zakup jedva je niži od hiljadu evra i to baš ako imate sreće. Zato se pripremite na vrtoglave cifre.

Internet je prepun oglasa u kojima se nudi iznajmljivanje stanova u „Beograd na vodi“. Budući da je reč o luksuznom naselju izgrađenom na verovatno najatraktivnoj lokaciji u Beogradu, jasno je da se moraju očekivati astronomske cene zakupa. 

foto

Najskuplje stanove u ovom delu prestonice koje smo uspeli da pronađemo na oglasima koštaju u proseku 9.000 evra mesečno. Takav stan od oko 350 kvadrara ima prostran dnevni boravak koji je povezan sa trpezarijom i kuhinjskim delom, četiri spavaće sobe od kojih su dve master sobe (pametne), tri kupatila, toalet, dva walk-in garderobera, vešernicu i terasu koja se pruža skoro čitavom dužinom stana. Sa terase se pruža prelep pogled na reku, Kulu, Skyline, kao i na ostale delove grada.

Može i za 4.500 evra

Cene iznajmljivanja stanova u Beogradu na vodi međutim mogu da budu i značajno niže. Tako smo našli stan, koji takođe ima četiri sobe, a koji se izdaje po ceni od 4.500 evra. On doduše ima površinu do 140 kvadrata,  kao i veliku terasu, a nalazi se u prvom redu zgrada do reke.

U oglasima se napominje da stan u tom naselju imaju „kvalitetni višeslojni parket“, porculanske poličice, te da je opremljen specijalno dizajniramim kuhinjama, kao i ugradnim plakarima. Ta nekretnina ima poseban pristup liftu koji se može pozvati samo uz pomoć kartice. U oglašenu cenu stana su uračunata 4 garažna mesta.

Sky Line Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stanovi „manje“ naravno imaju i niđu cenu. Tako se nekretnina od 92 kvadrata u tom naselju može se iznajmiti i za 2.300 evra, dok će vas rentiranje stana od 60 kvadrata koštati 1.200 evra. Uz ovaj stan dobijate i garažno mesto.

Među stanovima čiji je zakup niži od hiljadu evra našli smo svega nekoliko.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od njih ima 36 kvadrata, nalazi se na petom spratu i može se iznajmiti za 850 evra.

Među „pristupačnijim“ stanovima je i jedan na 19. spratu, a njegovo iznajmljivanje mesečno košta 750 evra. Ima samo tridesetak kvadrata.

Koliko košta kupovina stana u Beogradu na vodi

Iako važi za jedno do luksuznijih prestoničkih naselje, u poslednje vreme i druge beogradske opštine „skidaju“ Beograd na vodi sa trona najskupljih. Ipak, prema podacima iz prošle godine, u Beogradu na vodi prodat je stanod 139 kvadratnih metara i to za 9.495 evra.

Osim toga, u Beogradu na vodi je prodato i najskuplje garažno mesto koje je plaćeno neverovatnih 58.400 evra.

Sky Line Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Izgradnja naselja je započela je zavnično 2016. godine.  Kako je navedeno na sajtu Beograda na vodi, ovaj „novi urbani centar vredan je tri milijarde američkih dolara, a smešten je na 1,8 miliona kvadratnih metara.

U savskom amfiteatru nalaziće se šest hiljada stanova, živeće 14 hiljada ljudi, biće osam hotela, 165 apartmana i kula Beograd visoka 168 metara – jedno je od predviđanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare