Novak Đoković Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković pričao je o igranju za svoju zemlju na Olimpijskim igrama, koje se ove godine održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Najbolji teniser sveta će ove godine imati priliku da napadne olimpijsko zlato, koje mu fali u riznici trofeja.

Novak je do ove godine četiri puta bio na OI, ali je osvojio jednu bronzu uz dva četiri mesta, dok je jednom ispao u prvom kolu.

„Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno, 2008. u Pekingu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012. Nadam se da ću imati prilike da to opet ponovim i da uživam u iskustvu Olimpijskih igara, jer one su kao ništa drugo. Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri“, poručio je Đoković za ITF.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijske igre su uvek bile posebno takmičenje za Đokovića.

„Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim. Ipak, naučiću iz svojih prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu“, zaključio je Đoković.

Novak će u Parizu biti verovatno prvi favorit za zlato, igraće se na šljaci, a najveći rivali biće mu Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar