FOTO: TANJUG/ Strahinja Aćimović

Aut, tuturututu, gem Švjontek, Novak Đoković je u drugom kolu... Konačno su počele Olimpijske igre!

Put prvog dana Olimpijskih igara u Parizu odveo nas je na čuveni kompleks u Bulonjskoj šumi, istina preko jedne od glavnih želeničkih stanica.

Skrenuli smo malo s puta, kako bismo obišli stanicu Monparnas i uverili se kakav je haos u Parizu zbog sabotaže i otkazivanja brzih vozova. Zaista nije bilo prijatno videti sva ta zabrinuta lica koja ne znaju ni kada, ni da li će moći da krenu ka željenom odredištu.

Mi smo to na sreću uspeli bez većih problema dan posle otvaranja OI. Ali zato red na ulazima kompleksa Rolan Garosa ne pamtim kada sam takav video… Reke ljudi su strpljivo čekale kako bi došle da bodre svoje ljubimce i uživaju u tenisu.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je na početku mnogo španskih i rumunskih navijača, želeli su da prate Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala koje je čekao i meč u dublu, ali i Irinu Kamila-Begu koja je na startu singla kod dama imala nesreću da naleti na Igu Švjontek.

Samo ću reći da sam prvi put uživo gledao tenis i jedna stvar mi je posebno teško pala – da ćutim. Za mene inače važi da ćutim verovatno samo kad spavam, a kako na tenisu vladaju pravila tišine, iskušenja su bila velika. Krenem, pa se ugrizem za jezik i tako ukrug. Ili da kinem kako umem, čulo bi se do Beograda, a prekorni pogledi bi tačno završili na samo jednom mestu.

Na terenu je zaista moglo da se uživa u dominaciji Ige Švjontek, plesala je po omiljenoj pariskoj šljaci u svom stilu. Ujedno je to bio i prvi meč kom smo prisustvovali na Igrama u Parizu, sa 6:2, 7:5 potrudila se i da Novak Đoković ne čeka previše na svoj duel 1. kola protiv Metjua Ebdena.

U međuvremenu, dok smo lutali po komplesku, bukvalno smo naleteli na Borisa Bekera.

„Je l’ ovo Beker“, upitao je kolega Miloš, više u čudu što je legenda tenisa vukla kofer među svim gledaocima kao sav običan svet pokraj stadiona „Filip Šatrije“.

„Not now, not“, bilo je sve što nam je slavni Nemac rekao, jasan u nameri da ne priča o olimpijskom turniru, šteta…

FOTO: TANJUG/ Strahinja Aćimović

„Tuturutututu, oleee“, moglo je po tradiciji na terenima Rolan Garosa da se čuje non-stop između poena, i ovaj put na tribinama „Šatrijea“, ako me neko pita (a ne pita) – vrlo iritantno.

Čekao se Novak Đoković i stvarno je bio neverovatan užitak gledati uživo najboljeg u istoriji. Oseća se posebna moć kada kroči na teren, vidite kako svi na tribinama upijaju svaki trenutak.

Tome u prilog govori i koliko su probali da nose Ebdena, kako bi što duže uživali u samom meču, ali nije im se dalo… Sam duel je potrajao manje od sat vremena, tek 53 minuta, bio je daleko od ravnopravnog (6:0, 6:1), zbog toga se i Nole malo ljutio oko neobičnih pravila – kako to da dubl igrač menja onoga ko odustane u singlu.

FOTO: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Posle meča je bio raspoložen za priču, otkrio nam je da će gledati Rafaela Nadala u singlu, ne i u dublu sa Karlosom Alkarazom. Ako se Rafin singl meč poklopi sa okršajem košarkaša Srbije i SAD, u nedelju od 17.15, odgovor je bio samo jedini moguć za Novaka.

Sve u svemu, začin C, što bi rekao dobro raspoloženi Đoković, krenuo je po to zlato u danu koji će po dobrom pamtiti samo još Damir Mikec od naših olimpijaca.

Idemo dalje, u nedelju nas čekaju Lil i košarkaška ludnica protiv drim tima.

PRIČE IZ PARIZA

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar