Luna Vujović, šampionka Evrope i Vimbldona u konkurenciji do 14 godina, govorila je za Nova.rs nakon ulaska u profesionalne vode.

Vujović nije uspela da na debiju osvoji svoju prvu seniorsku titulu pošto je u velikom finalu fjučersa u Antaliji poražena od Denislave Gluškove sa 6:4, 6:4 u uzbudljivom meču. Ipak, bio je to fantastičan turnir koji je pokazao da i te kako može da zablista.

PROČITAJTE JOŠ

Vujović je tokom Vimbldona 2023. godine bila u pratnji mame, a tada je to donelo najbolji mogući rezultat. Osvojila je titulu u konkurenciji do 14 godina, ali je sada došao trenutak za nove profesionalne iskorake.

Luna Vujović
Foto: Nova.rs

Počela je radi sa Darkom Klajićem, a sada u planu ima nešto više profesionalnih turnira.

„Mama je putovala stalno sa mnom do pre mesec dana, sada je krenuo trener da putuje sa mnom. Moj trener je Darko Klajić, to je sada sveža saradnja jer smo tek krenuli da radimo. Znamo se od pre, mnogo mi se sviđa kako radimo i nadam se da će tako ostati“, počela je Vujović.

Jedan od ciljeva je verovatno i osvajanje ponekog WTA boda, ali Luna razmišlja samo jedan korak unapred. Želi da se takmiči sa ostalim juniorima na najvišem mogućem nivou i to je ono za šta sada priprema teren.

„Meni je cilj da dobijem juniorski rang da sledeće godine igram sva četiri grend slema glavni žreb.“


Na prvom profesionalnom turniru je odmah stigla do finala, a nakon toga je još više ljudi čulo njeno ime. Goran Ivanišević joj čak predviđa karijeru Ane i Jelene.

„Super je osećaj da iz kvalifikacija dođem do finala na tako jakom turniru, jako sam zadovoljna kako sam odigrala. Igraću sve više profesionalne turnire. Zadovoljstvo je biti u istoj rečenici sa Anom Ivanović i Jelenom Janković i nadam se da ću moći da budem kao one“, poručila je Vujović.


Luna Vujović
Foto: Nova.rs

Promeniće plan priprema i nešto više vremena će provoditi na profesionalnim turnirima. Iz najmanje dva razloga – organizacionih, ali i razvojnih.

„Sledeće nedelje idem u Osijek na turnir od 15.000, onda planiram da igram juniorske turnire i što više seniorske. Imam ograničen broj turnira, do rođendana mogu da odigram još tri juniorska turnira, pa smo zbog toga odlučili da ubacimo malo više seniorskih turnira, ali kada mi prođe rođendan onda ćemo podjednako mešati“, poručila je Vujović, prva uzdanica UNIQA See future fondacije.

Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Pojasnila je i sa kojim srpskim igračicama je u kontaktu.

„Dosta se čujem sa Miom Ristić, upoznala sam Olgu Danilović i Dejanu Radanović. Olgu sam upoznala pre dve godine, a onda smo se sada opet videli u Antaliji. Dejana mi je rekla da ćemo trenirati zajedno kada obe budemo bile u Novom Sadu“, završila je za Nova.rs Vujović.

BONUS VIDEO Ivanišević o životu posle Novaka bez stresa i obaveza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar