Ana Ivanović
Foto: Eibner-Pressefoto / AFP / Profimedia

Ostaće zauvek upamćena.

Najbolja srpska teniserka svih vremena Ana Ivanović zasenila je sve tog dana.

PROČITAJTE JOŠ

Vimbldon je najveći turnir na svetu i nezvanično svetsko prvenstvo, a jedna od stvari koje su ga uvek krasile su tradicija koje se nisu odricali. Tako je obavezno da se teniseri i teniserke na terenu uvek pojavljuju u beloj opremi, šampion uvek igra prvi na Centralnom terenu, a posle turnira pobednici idu na svečani bal.

Tu su i jagode sa šlagom, Henmanovo brdo, a tu je i vimbldonska žurka koja jedina odskače od te kako bi neki rekli uštogljene atmosfere. Jedna od njih će se posebno pamtiti i zbog pojave srpske teniserke Ane Ivanović.

Najbolja naša teniserka svih vremena koja je u karijeri osvojila Rolan Garos i bila svetski broj jedan, te 2015. godine izazvala je pravi haos svojom pojavom.

Ana Ivanović Foto: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

Uek je važila za veliku lepoticu i gotovo uvek je proglađavana u raznim izborima za najlepšu teniserku sveta, a te godine j pokazala da ume da iskoči iz uloge fine i simpatične devojke i da provokativnim izdanjem pomuti um svima.

Ona je na žurku došla u tesnoj plavoj pripijenoj haljini, ali ispod nje nije imala brus pa su se bradavice jasno ocrtavale.

To nije prošlo neprimećeno, i svi su dugo pričali o tome, a godinama kasnije ta slika ostaje jedna od najkultnijih sa londonskog grend slema.

Ana Ivanović je uveliko u penziji gde uživa sa svojim suprugom Sebastijanom Švajnštajgerom sa kojim ima tri sina.

Ana Ivanović je na pomenutom vimbldonskom nadmetanju 2015. kao sedmi nosilac ispala u drugom kolu (porazom od Betani Matek-Sends), a sledeće godine je i završila karijeru tokom koje je bila i najbolje rangirana teniserka sveta (2008, posle osvajanja Rolan Garosa), što je pozicija koju je držala 12 sedmica.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare