Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Dominantna pobeda u polufinalu Pariza.

Danski teniser Holger Runa nastavio je da briljira na mastersu u Parizu na kojem je izborio plasman u vleiko finale.

On je u polufinalu bio bolji od favorizovanog Feliksa Ože-Alijasima sa 6:4, 6:2 i došao u priliku da se bori za prvu masters titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu će rival biti pobednik meča između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa, a način nakoji je danski tinejdžer odigrao ovaj meč je ozbiljna poruka za sledećeg rivala.

Videlo se već od prvog gema da je Rune raspoložen za igru i da mu ritern sjajno funkcioniše, ali je Kanađanin nekako preživeo taj nalet.

Ipak, ono što nije uspeo u prvom, upeo je već u sledećem gemu kada je iskoristio drugu brejk loptu koju je na kraju rutinski sačuvao za prvi set.

Crtao je Rune na terenu, pogađao linije i odigravao neke spektakularne udarce koje su podsetile na Đokovića sa kojim ga često porede.

I u nastavku je bio još impresivniji ostavlajući Ože-Alijasima da gleda u neverici šta sve stiže i pogađa.

Za čas je došao do 4:0 i dva brejka i tu je prekatično meč bio rešen.

On i Đoković su imali priliku da svojevremeno treniraju u Beogradu, Monaku i drugim mestima.

„Đoković mi je rekao toliko pametnih stvari. Rodžer Federer i Rafael Nadal se često spominju u kontekstu toga da su dobri prema mladim igračima, ali onaj koji najviše daje je Novak. Nisam čuo da Rodžer i Rafa mnogo savetuju klince, možda to rade sa svojim zemljacima. Ali što se mene tiče, stvar je jasna – Novak je najdarežljiviji po pitanju savetovanja“, izjavio je svojevremno Rune.

Poznat je i po svom ne baš sportskom ponašanju i razmaženim rekacijama za koje ga je kritikovao i Vavrinka kojeg je savladao u drugom kolu, posle čega j epobedio i Hurkača i Alkaraza.

BONUS VIDEO Đoković besneo dok je razbijao Musetija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar