Jelena Dokić
Jelena Dokić; Foto: Screenshot Youtube Wide World of Sports

Teniski svet je potresao snimak iz Beograda na kom kineski državljanin zverski tuče 14-godišnju ćerku teniserku.

Ovaj snimak naterao je mnoge velike zvezde da se oglase i da osude taj trenutak.

Jelena Dokić je javno pozvala da se reaguje i da se pomogne devojčici, ali istovremeno sankcioniše nasilnik. Ona je gostovala na „Kanalu 9“ u Australiji gde je pričala o teškim trenucima iz svoje prošlosti.

Podsetio je taj trenutak na njenog oca.

„Bilo je odvratno gledati i još više od toga kada sam to doživela. Dobila sam udarce dok nijsam izgubila svest pre US Opena kada sam imala 16 godina i nije to bio jedini put. Nažalost, šta se desilo posle toga? Scene iza zatvorenih vrata su još gore“, rekla je o užasnom snimku iz Beograda.

Teniserka je prebijena, a do sada ništa nije razrešeno.

„Navodno je otac i trener 14-godišnjakinje izbačen iz teniske akademije jer je pre nekoliko nedelja udario nekog. I sada tuče ćerku ovako. Pitam se: Zašto se ovo dešava? Već je izbačen iz nekoliko klubova, ali može da bude u drugim i da ide na turnire – sistem je slomljen. Ako je to već radio i ako mu je zabranjeno da bude u jednom klubu ili akademiji, ne bi trebalo da može da priđe ni blizu nekom teniskom klubu“, poručila je čuvena australijska teniserka.

Dokić je napisala knjigu „Nesalomiva“, a u biografiji govori o užasnim trenucima koje je trpela kao žrtva besa svog oca. Čak i kada je zaradila dovoljno novca da obezbedi egzistenciju porodice (što joj je otac Damir predstavljao kao cilj) on je nastavio da bude nasilan. Tukao je i kaišom, udarao, terao da stoji satima bez hrane i vode nakon što bi ispala sa turnira. Sve to je opisala prilično detaljno u knjizi koja je bacila novo svetlo na brutalnost u sportu i pre svega u tenisu.

Sada se bori da te zverske stvari budu iskorenjene iz tenisa u potpunosti.

BONUS VIDEO Navijačica upala na teren za vreme finala Australijan opena, redari je iznose

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar