Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kada mu je prethodnih godina pretio nije se dobro provodio...

Nikada nije bilo sporno veliko samopouzdanje Stefanosa Cicipasa koje je na momente prelazilo granice bezobrazluka. To je na kraju dana i jedan od razloga zbog kog je toliko uspešan, svaki šampion mora da ima takvu crtu, barem do neke mere.

PROČITAJTE JOŠ

Cicipas će na megdan Đokoviću u polufinalu turnira u Parizu (16.30, Sport klub 1 HD), a pre toga je odlučio da svima do do znanja koliko veruje u sebe.

„Moram da budem konstantno na istom nivou. Imam oružja koja bih mogao da iskoristim. U prošlosti sam igao sa previše spina ili suviše snage. Važno je pronaći sredinu. Biće to fizički naporan meč, moraću dobro da se krećem“, rekao je

Poslednji put je Grk slavio protiv Đokovića 2019. godine, a kada god je najavljivao pobedu usledio bi hladan tuš. U jednom trenutku je imao 2-1 u pobedama, ali je od tada Đoković upisao sedam pobeda zaredom. Najvrednija je ona u finalu Rolan Garosa kada je stigao od 0:2 do 3:2.

Najavljivao je 2021. godine da će preoteti Đokoviću prvo mesto na svetu, govorio je da zna kako da pobedi Novaka, a neretko je propuštao prilike da stane uz Đokovića.

Posle svakog pogrešnog poteza u izjavama dobijao je lekcije na terenu.

BONUS VIDEO Đoković besni zbog prvog servisa iako razbija Musetija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar