Maestralni Nole nastavlja da birljira.

Novak Đoković, najbolji teniser planete, savladao je Alehandra Davidoviča Fokinu u meču 2. kola grupne faze Dejvis kupa i tako reprezentaciji Srbije doneo pobedu u ukupnom rezultatu, pošto „orlovi“ nakon ovog meča i pobede Lasla Đerea nad Albertom Ramosom (6:4, 6:4) vode 2:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Novak je bio siguran na svoj servis, ali nije uspevao da ugrozi servis rivala sve do maratonskog osmog gema.

Tada je prvo Đoković imao šansu za brejk, potom je Fokina odbio nalet i stigao do čak sedam prilika da dobije gem na svoj servis, a kada je po drugi put dobio priliku da povede, Novak je nije propustio – 5:3, a potom i lagani servis-gem za 6:3 i veliki korak ka konačnoj pobedi.

U drugom setu Fokina je bio taj koji je zadao „prvi udarac“, Novak je posustao pa je teniser iz Španije stigao do brejka u četvrtom gemu, Fokina je to potvrdio za 4:1. Ipak, nije se predavao Đoković, dobio je prvoj servis na svoj gem, a potom stigao i do brejka te je Đoković prišao na 4:3.

Fokina je osmi gem otvorio pogođenom samom linijom nakon riterna, ali je Novak momentalno odgovorio veoma lepim udarcem za 15:15. Usledio je viner iz servisa, a potom je Fokina lopticu zakucao u mrežu, da bi gem završio asom za 4:4.

To je u potpunosti bacilo Fokinu na kolena, pa je Španac u potpunosti pao, u naredna dva gema osvojio samo jedan poen – i to nakon greške Đokovića koji je jednu lopticu poslao u aut.

Na kraju, 6:3, 6:4 i 2:0 za pobedu koja „orlovima“ donosi plasman na završne borbe za titulu prvaka sveta u tenisu.

Pored Srbije, i Češka će u narednu fazu, dok su Španija i Južna Koreja završile učešće.

A upravo Česi će biti rival u borbi za prvo mesto.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar