Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Arina Sabalenka, ruska teniserka, savladala je Koko Gof sa 2:0 u prvom polufinalu Australijan opena u konkurenciji dama.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Sam meč protekao je u velikoj borbi, pa je Ruskinja prva napravila brejk za 2:0, ali je odmah potom izgubila servis te je Amerikanka poranvala u četvrtom gemu na 2:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Ponovo je Sabalenka zadala udarac, vezala tri gema i stigla do 5:2, ali je od tog momenta totalno stala a Gof ubacila u „brzinu iznad“ i došla do 6:5.

No, umesto da sigurnim servisom dođe do prednosti u setovima, Gof je praktično jednom greškom i izbačenom lopticom u aut u situaciji kada je imala 30:0 vratila rivalku u igru, a Sabalenka je to oberučke prihvatila, vezala još tri poena i poravnala na 6:6, da bi u taj-brejku seriju poena povećala na osam i povela 4:0 nakon čega se Gof više nije vratila (7:2).

I u drugom setu viđena je velika borba, Sabalenka nije uspevala da dođe do brejka, a kada je Gof obranila brejk-loptu i stigla do 4:3, činilo se da je blizu izjednačenja pošto je Ruskinja bila u velikoj krizi.

No, umesto toga – Sabalenka je dobila novi „vetar u leđa“ kada je pogodila vrh mrežice a loptica završila u polju Amerikanke, nakon čega je usledila furiozna završnica, tri dobijena gema i 6:4.

Ona će tako dobiti šansu da odbrani titulu iz 2023. godine, a rivalka u finalu biće bolja iz duela Dajana Jastremska – Kinven Ženg.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare