Foto: Screenshot Instagram rogerfederer's profile picture rogerfederer

Rodžer Federer je možda i najveseliji penzioner današnjice, a osvajač 20 grend slem titula i po mnogima stilski najdopadljiviji teniser svih vremena je odlučio da slobodno vreme provodi putovanjem po svetu.

Neprestano putuje, razvija sopstveni brend, ali i Lejver kup, turnir koji je upravo on ustanovio i na kom je 2022. godine i završio bogatu igračku karijeru.

#related-news_0

Nedavno se pojavio na dodeli Oskara u Holivudu gde se slikao sa Anom Ivanović, bio je u dalekoj Aziji, pa čak stalno pronalazio način kako da ostane u centru pažnje. Kada god bi to poželeo jer je poznato da ima savršeni mir u Švajcarskoj u porodičnoj kući.

Sada putuje sa čitavom porodicom, a supruga Mirka je gotovo uvek uz njega.

Od kada je otišao u penziju ima dovoljno vremena da istraži i one delove gde nikada nije otišao.

Ipak, ima vremena i da dođe na mesta uspeha (pamti se njegov neslavan dolazak na kapiju Vimbldona kada ga obezbeđenje nije pustilo da uđe, a onda je prošle godine dobio neočekivano skroman tretman), ali i na mesto gde nikada nije podigao trofej.

Upravo zbog toga je iz Rima napisao baš ovu poruku.

„Konačno sam osvojio Rim“, napisao je Federer uz fotografiju sa čuvenog kompleksa i verovatno najlepšeg stadiona na svetu.

Federer je osvojio 103, ali nijednu nije podigao u prestonici Italije. Novak Đoković je šest puta osvojio ovaj turnir, poslednji put 2022. godine kada je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa sa 6:0, 7:6(5).

BONUS VIDEO Pet načina na koje je Federer uveo revoluciju u tenis

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare