Rodžer Federer
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Da su se ovako "odužili" Novaku Đokoviću bilo bi mnogo ogorčenih. Da su ovo uradili Rafaelu Nadalu u Parizu španski mediji ih ne bi štedeli, a ipak za mnoge u Londonu neponovljivi Rodžer Federer je dobio najblaže rečeno skroman doček.

Foto: Nova.rs

Bilo je ovo prvo pojavljivanje Federera na Vimbldonu nakon što je zvanično završio karijeru prošle godine posle nastupa u Lejver kupu. Ipak, prvi dolazak bio je sve samo ne glamurozan na onaj način na koji se to očekivalo.

PROČITAJTE JOŠ

Iako, marljivi Englezi često znaju da budu majstori spektakla i znaju da poštuju legende kao što to retko ko zna (doduše ne svoje, što se može videti po odnosu prema Endiju Mariju) ovog puta deluje kao da je sve prekrajano za ukupno 24 sata.

Najava Federera je trajala kraće nego što traje najava igrača na bilo kom meču na stadionu „Filip Šatrije“. Najava Đokovića u Parizu zbog svih uspeha traje ravno 75 sekundi, dok je Švajcarac ovde dobio 15. To je ujedno i pokazatelj šta bi jednog dana moglo da sačeka Đokovića…

Nakon najave je usledio promotivni video koji je bio prilično siromašan. Zapravo je to bilo neko zanimljivih poteza u toku igračke karijere, par izjava igrača koje su već ranije bile puštene na „Jutjubu“ ATP i WTA (što znači da nisu snimane posebno za ovu priliku), bila je jedna duhovita opaska Federera „da jedva čeka da završi igračku karijeru i da se vrati u London samo na čaj i da gleda tenis“ i nije bilo, pogađate već, Đokovića.

Novak Đoković i Rodžer Federer Foto: Panoramic / Bestimage / Profimedia

Ipak, sve ovo pobrojano je trajalo ukupno oko minut ili dva što je bilo neočekivano kratko, pogotovo zbog toga što je program u startu kasnio. Ovog puta protokol nije ispoštovan do kraja, a deluje da nije ni Federer.

Ipak, sve je ispravljeno kroz najčistiju emociju navijača. Svi propusti su odmah postali nebitni u trenutku kada su svi navijači na stadionu ustali u noge dok je spiker konačno izgovarao „Rodžer Federer“. Ulazio je u kraljevsku ložu, a dobio je ogroman aplauz.

Povremene ovacije i najiskrenije divljenje svih koji su imali priliku da vide jednog od najboljih ikada. Aplauz je trajao dva minuta, zapravo bi trajao sve do trenutka dok Federer nije odlučio da sedne. Bio je i sam na ivici suza i nije želeo da mu se ponovi situacija u kojoj ne može da zaustavi suze. Uostalom i od sreće i od tuga ih je dovoljno prolio u toku karijere. U tom trenutku je bukvalno nebo plakalo nad Vimbldonom.

Plakalo je sve jače iz sata u sat, do te mere da smo praktično ostali zarobljeni u centru za novinare. Iako smo došli koliko toliko pripremljeni niko nije očekivao baš ovakvu provalu oblaka i u trenutku kada pišem ovaj tekst prognoza do ponoći glasi ovako, šanse da će padati kiša po satu: 85, 78, 82, 76, 99, 100, 98, 97, 98, 96 odsto.

Foto: Nova.rs

Surovo englesko vreme ili kako to zovu Englezi prosto – utorak. U gradu u kome je 200 dana godišnje oblačno i oko 120 pada kiša ovo nije nikakvo iznenađenje.

Koliko je njih iz torbi odmah izvuklo kabanice, kišobrane i ko šta sve ne. Odjednom su svi postali spremni i samo nastavili svojim poslom.

Doduše ko je mogao sklonio se ispod kišobrana, ušao unutra ili se nekako sklonio od kiše. I tako smo niotkuda praktično dobili „slobodnu nedelju“ samo u utorak.

Očekivalo se da čitavog dana neće moći da se igra tenis osim u na teren broj 1 i na Centralnom terenu.

Tako je čitav dan prošao u jednoj prostoriji gde smo pretresali sve moguće priče. Naravno, u internacionalnoj sobi za medije lako je pronaći temu zbog koje će se galamiti.

Uostalom iskoristo sam priliku da odem do „Balkan štrasea“, reda u kom su smešteni uglavnom srpski novinari i ostali sa Balkana.

BONUS VIDEO Novak pravio šou: Samo se u TV prenosu čulo šta dobacuje boksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar