Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Janik Siner, italijanski teniser, prvi put se našao pred medijima nakon što je otkriveno da je dva puta bio pozitivan na doping testu.

Siner je u martu dva puta bio pozitivan na klostebol, ali nije suspendovan jer je, prema zvaničnoj verziji, do toga došlo nakon što mu je maser preneo ovu supstancu.

PROČITAJTE JOŠ...

Za slučaj se saznalo tek pet meseci kasnije.

Siner je pred početak US Opena govorio na tu temu:

„Jasno je da ova situacija nije idealna pred grend slem. Uvek sam znao da nisam uradio ništa loše, igrao sam mesecima razmišljajući o ovom problemu, ali sam uvek podsećao sebe da nisam nigre pogrešio“, rekao je Siner.

Potom je na pitanje da potvrdi da kondicioni trener Umberto Ferara i fizioterapeut Đakomo Naldi, dvojica stručnjaka iz njegovog tima koji su označeni kao glavni krivci za ceo slučaj, više nisu deo Sinerovog štaba:

„Želim da kažem da su oni bili veoma važan deo moje karijere. Radili smo zajedno dve godine i bili su neverovatni, sa velikim uspehom, stvoren je dobar tim. Sad, zbog ovih grešaka, ne osećam se sigurnim da nastavim sa njima. Ali trenutno mi je potrebna prostor. Mnogo toga sam prebacio preko sebe poslednjih meseci. Čekao sam rezultat, sad mi je potrebno svežeg vazduha.“

Potom je dodao:

„Rezultat procesa sam dobio u ponedeljak. Sve je počelo njihovom greškom, naravno dasam bio zabrinut jer bi moglo da „ispliva“. Prvo sam drugačije gledao na sve, onda se iskomplikovalo. Rekao sam timu i advokatima da sam samo teniser, to je ono što volim. Ovo je deo pravila antidoping agencija, tako da sam bio srećan da sarađujem.“

Upitan da prokomentariše da li se plašio da će mu ovo uništiti reputaciju, rekao je:

„Dobro pitanje. Lično, uvek sam verovao da mi je dozvoljeno da igram jer nisam ništa pogrešio. Možda će ovo promeniti par stvari, ali svi koji me znaju znaju da nikada ne bih uradio ništa slično, protiv praivla. Teško vreme za mene i za moj tim. Još uvek je, jer je sveže. Sad znam ko su mi prijatelji a ko nisu, jer moji prijatelji znaju da nikada ne bih uradio nešto ovakvo. Da se držimo zajedno. Sad je vreme da okrenem stranu, reputaciju ne mogu da kontrolišem. Videćemo“, zaključio je Siner.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare