Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković se nalazi u krizi, najbolji reket sveta je još uvek bez titule u 2024. godini, a prvi sledeći turnir na kom će pokušati da osvoji trofej je verovatno najveći izazov - Rolan Garos. A na takmičenje u Parizu odlazi sa najmanjim brojem mečeva na šljaci još od 2006. godine.

Novak je na ovoj podlozi 2024. godine odigrao samo šest mečeva – četiri na mastersu u Monte Karlu, gde je izgubio od Danca Kaspera Ruda u polufinalu 6:4, 1:6, 6:4, te dva u Rimu, gde je bolji od njega bio Alehandro Tabilo iz Čilea u trećoj rundi (6:2, 6:3), mada je pitanje u kom smeru bi meč protiv Čileanca otišao da nije bilo nesrećnog incidenta sa flašom vode koja je Novaka pogodila u glavu.

PROČITAJTE JOŠ...

To je najmanji broj mečeva pred odlazak na Rolan Garos još od 2006. godine, i to u trenutku kad nije imao nijednu osvojenu ATP titulu (prva došla u Amersfortu u Holandiji 23. jula 2006. godine, Rolan Garos igran od 28. maja do 11. juna).

Te godine Đoković je odigrao takođe šest mečeva na šljaci pre nego što je usledio odlazak na Rolan Garos gde je tada 19-godišnjak predao meč Rafaelu Nadalu u četvrtfinalu.

Prvo je u Monte Karlu izgubio od Rodžera Federera u drugom kolu (6:3, 2:6, 6:3), potom je u Barseloni poražen od Danijela Himena-Travera sa 6:4, 3:6, 6:3, da bi nakon pobeda nad Fernandom Visenteom i Goljermom Korijom u Hamburgu doživeo neuspeh protiv Fernanda Verdaska, 6:3, 6:4.

Rolan Garos počinje 26. maja i trajaće do 9. juna.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare