Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Denis Šapovalov je pobedom nad Karenom Hačanovim od 3:2 u setovima (6:4, 3:6, 5:7, 1:6, 4:6) došao do plasmana u polufinale Vimbldona, gde će mu rival biti najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Hačanov je u prvom setu prvi stigao do brejk prilike, ali u šestom gemu nije iskoristio nijednu od četiri. Iako važi za fudbal, čini se da je ovog puta ono bilo na snazi i u tenisu, pošto je Šapovalov iskoristio svoju prvu, oduzeo servis i poveo sa 1:0 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ...

Na samom početku drugog bilo je jasno da želi što pre da se vrati u igru, pa je vezao dva brejka, lako došao do 4:0, potom izgubio svoj servis, ali ne i set, s obzirom na to da ga je priveo kraju sa 6:3.

U trećem setu Šapovalov je propustio dve šanse za brejk u osmom gemu, Hačanov je iskoristio svoju prvu, a potom je i odbranio svoj servis u 12. gemu za 7:5.

Četvrti deo igre doneo je apsolutnu dominaciju Šapovalova, koji je nakon početnih 1:1 vezao pet gemova i meč uveo u peti set.

U završnom delu borbe za polufinale, Hačanov je sprečio Šapovalova da dođe do brejka u čak šest navrata pre nego što je poklekao u devetom gemu, nakon čega je Kanađanin na svoj servis potvrdio pobedu i plasman u polufinale, gde će imati najteži zadatak dosad, i to u vidu najboljeg tenisera planete, Novaka Đokovića.

Bonus video: Najbolji poeni sa meča između Novaka Đokovića i Martina Fučovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare