Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona pobedom protiv ađara, Martona Fučoviča rezultatom 6:3, 6:4, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je opravdao ulogu velikog favorita i uprkos činjenici da nije briljirao kao u nekim ranijim mečevima, uspeo je da se bez drame plasira u novo polufinale Vimbldona. Tamo ga čeka Denis Šapolvalov koji je posle velike borbe savladao Karena Hačanova u pet setova rezultatom 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4.

Đoković je u nekoliko navratao nezgodno pao, ali je izbegao povredu i svaldao nezgodnog rivala.

Prvi set je imao dva lica. Prvo smo gledali dominaciju Novaka koji je bez problema došao do velikih 5:0 i dve set lopte. Iako je Fučovič solidno igrao, Novakov ritern i stabilnost na osnovnoj liniji nisu ostavljali puno prilike Mađaru da nametne svoj ritam. Na svaku pa i najmanju rezultatsku pretnju, Đoković je odgovarao najboljim udarcima kada je najpotrebnije.

Međutim, umesto seta sa nulom, usledio je povratak Fučoviča. Uspeo je nekako da izbegne potpuni debakl i osvoji prvi gem na svoj servis, a onda je došao i brejk, nakon novih set lopti koje je Đoković propustio. Usledio je maratonski gem na servis Fučoviča koji posle mnogo borbe Mađar dobija i za kratko vreme se došlo do rezultata 5:3.

Srpski as je ipak uspeo da pronađe fokus i da izbegne potpunu dramu i dobrim servisima u devetom gemu osvoji prvi set.

U drugom setu je viđena mnogo veća borba. Fučovič je na rilima igre iz završnice prvog seta pružio mnogo veći otpor i do sredine seta čak i bio bolji rival. Pravio je probleme Novaku na servis, osvajao svoje servis gemove i dobijao neke ključne poene.

Ipak, Đoković nije dozvolio Mađaru da to rezultatski materijalizuje i održavao je egal uprkos mučenju, a onda je upalio mašinu u devetom gemu i napravio brejk koji je ubrzo materijalizovao i došo do velikih 2:0.

Treći set je otvorio kako se samo poželeti može. Nastavio je sa tempom iz prethodnog seta i odmah napravio brejk koji će se ispostavii ključnim.

Nije se Fučovič predavao, igrao je borbeno i agresivno i na momente uspevao da zappreti našem teniseru, ali je Novak sačuvao fokus i zadržao servis što je bilo dovoljno da na kraju privede meč kraju i sa 3:0 prođe u polufinale koje će se igrati u petak.

Sva dešavanja pratite uživo na blogu Nova.rs.

Đoković – Fučovič 6:3, 6:4, 6:4

KRAJ Sve je gotovo, Đoković  je u polufinalu Vimbldona

Nije bilo drame, lako je Novak rešio poslednji gem i nastavlja pohod na novu titulu. Bravo majstore.

6:3, 6:4, 5:4 Čuvaju se servisi

Posle lakog gema za Novaka i Fučovič je bio siguran i profužio je treći set. Ipak, Novak će servirati za pobedu.

6:3, 6:4, 4:3 Boriće se do kraja Fučovič, Novak mora da ostane koncentrisan

Delovalo je da bi u ovom gemu Đoković mogao potpuno da prelomi treći set i napravi još jedan brejk, ali je Fučovič uspeo da se izvuče i ostane koliko toliko u igri.

6:3, 6:4, 4:2  Novak spasao brejk lopte

Napao je Fučovič novakov servis i došao do brejk lopte. Videlo se da Đoković nije u ritmu, ali je uspeo naš as da pronađe ritam i spreči povratak protivnika u set. i Dalje ima brejk prednosti.

Foto. AP Photo/Kirsty Wigglesworth

6:3, 6:4, 3:1 Novak čuva servis, još malo do kraja

Potvrdio je prednost koju ima naš igrač i ponovo dobro odservirao. Nije dozvolio šansu da se Mađar vrati u meč brejko. Sada će imati priliku da pritisne rivala i reši meč.

6:3, 6:4, 2:1 Fučovič se ne predaje

Tri brejk lopte je dobio Marton Fučovič i sve tri je Đoković poništavao dobrim servisima. Promašio je potom jedan forhend posle dobrog čelendža za četvrtu brejk šansu, gem je potrajao osam minuta. Fučovič je propisno namučio srpskog igrača sve dok Novak nije potvrdio brejk greškom po paraleli Fučoviča.

6:3, 6:4, 1:0 Odmah brej, bravo majstore

Odmah pravi brejk Đoković! Bez ikakvih problema je oduzeo servis protivniku i izgubio samo jedan poen usput.

6:3, 6:4 Idemo, i drugi set je Novakov

Malo se mučio naš teniser u ovom gemu, ali je uspeo da potvrdi brejk i sada vodi sa velikih 2:0. Još samo jedan korak do pobede i plasmana u polufinale.

6:3, 5:4 Evo brejka, konačo je Novak slomio Fučoviča

Posle nekoliko gemova mučenja. Đoković je uspeo da napravi brejk. Prvu priliku je propustio posle maratonskog poena, ali je već u sledećoj prilici bio neumoljiv i sada ga fem deli od velikih 2:0.

6:3, 4:4 Ovo se čekalo, lak gem Đokovića

Konačno je Novak došao do jednog ekspresnog gema. Dobitna kombbinacija -moćni servisi i jedan u darac posle toga.

6:3, 3:4 Žestoka borba, Novak ne uspeva da slomi rivala

Đoković je napao servis rivala, nije mu dozvolio lak gem. Ali, za razliku od početka meča, Fučovič je mnogo opušteniji i ovoga puta nije pukao pod pritiskom i za sada uspeva da sačuva svoj servis.

6:3, 3:3 Novak na kvalitet do izjednačenja

Uspeo je Mađar da pritisne Novaka na nejgov servis i uzme dva poena, ali je naš igrač na čist kvalitet osvojio servis gem. Drama se nastavlja.

6:3, 2:3 Gem Mađara sa nulom, Fučovič igra kao u transu

Dominantan gem Fučoviča, evidentno je podigao nivo samopouzdanja. Moraće Novak da ubaci u veću brzinu.

6:3, 2:2, Novak previše oscilira, ali za sada čuva servis

Delovalo je da će naš teniser do lakog gema, ali je odjednom došlo do drame. Rival se opustio i pogodio nekoliko udaraca i došao do izjednačenja.. Ipak, nije Novak dozvolio brejk priliku i uspeo je ponovo da izjednači u setu.

6:3, 1:2 Fučovič puca od samopouzdanja

Pronašao je ritam Mađar i sada čak i u situacijama kada je neizvesno u gemovima, pronalazi prave udarce i uspeva da nadigra Đokovića. Neće Novaku biti nimalo lako kako je to izgledalo na startu meča.

6:3, 1:1 Muči se Novak, ali ostaje u igri

Imao je Fučovič 15:30 i bio je u naletu i pun samopouzdanja, ali ga je Đoković servisima primirio i došao do 1:1 u drugom setu.

6:3, 0:1 Dramatičan gem, Đokovi propustio prilike

Ponovo maratonski gem na servis Đokovića koji je propustio čak četiri brejk lopte. Uspeo je Fučovič da se izvuče i osvoji bitan gem na startu drugog seta.

6:3 Konačno kraj seta, Novak slomio Fučoviča

Đoković je konačno uspeo da iskoristi jednu set loptu i da slomi otpor upornog Fučoviča. Servis je bio veliko oružje u ovom gemu koje je sprečilo da dođe do veće drame.

5:3, Drama u prvom setu, Novak se ponovo kliza

Maratonski gem su odigrali Đoković i Fučovič .Mučio se Mađar da dobije svoj servis gem, bilo je mnogo izjednačenja, a Novak je propustio nove set lopte. U jednom trenutku je ponovo nezgodno pao, i sam je na trenutak stao i pogledao natmurenog izraza lica. Fučovič je do kraja gema uspeo da veže dva poena i smanji na 5:3.

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

5:3, Novak propušta prilike

Ponovo je Đoković imao dve set lopte, ovoga puta na svoj servis i ponovo je propustio prilike. Fučovič se bez neke naročito dobre igre vratio u gem, a zatim iskoristio prilike i napravio brejk. Ima Novak još jedan brejk prednosti, ali mora da smanji greške u igri.

5:1 Fučovič se upisao na semafor

Đoković je imao dve set lopte na servis Mađar, ali je Fučovič uspeo posle velike borbe da izvuče gem i opstane u provm setu. Ipak, u narednom gemu će servirati Novak za osvajanje seta.

5:0 „Đoković ekspres“ bez izgubljenog poena

Posle drugog brejka, Novak je ekspresno došao do 5:0, jer je vrhunski odservirao i bez izgubljenog poena osvojio gem. Fučovič je nemoćan.

4:0 Novak ušao u glavu Fučoviču

Ponovo je srpski teniser lako došao do brejk lopti sjajnim riternima. Fučovič nije uspevao da stekne prednost u razmenanam početnim udarcem i to je vidno počelo da ga frustrira. Na drugoj brejk lopti u jednom trenutku nije bio siguran šta da odigra, pa je loptica završila u mreži.

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

3:0, Novak pao i zabrnuo navijače

Kao i u prvom gemu na svoj servis, Đoković je dozvolio Fučoviču da dođe do 15:30, ali je po istom scenariu uspeo da osvoji gem. Pri jednom izlasku na mrežu Novak je proklizao i nezgodno pao, ali srećom bez velikih posledica. Delovalo je opasno u prvom trenutku.

2:0, Evo ga brejk, Bravo Nole

Već u prvom gemu na servis Fučovića, Šoković demonstrira savršeni ritern i dolati do 0:30. U naredna dva poena, obojica tenisera prave neiznuđene grešek i Novak dolazi do dve brejk lopte. Evidentno je da je nervuza prisutna jer se mnogo greši. Đokovič odmah koristi priliku i na prvoj brejk lopti sa nekoliko dobrih udaraca je prošetao Fučoviča po osnovnoj liniji i naterao ga do loptu pošalje u mrežu.

1:0, Đoković izbegao dramu

Dobro je odigrao prvu razmenu Fučovič i naterao Novaka  na grešku, pa je usledio lak poen zahvaljujući servisom. Međutim, u sledećm poenu ponoov dolazi do razmene i ponovo je Mađar uspeo da izdrži bez problema a Novak lopticu šalje u mrežu. Još jednom je Srbin došao do lakog poena na svoj servis, a onda konačno dobija i razmenu udaraca, jer ovoga puta Fučovič šalje loptu u mrežu. Usledio je viner nakon dobrog servisa i Đoković je izbegao dramu u prvom gemu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO Kjelini pravio šou prilikom bacanja novčića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar