Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Na zvaničnom profilu Vimbldona na Instagramu objavljen je veoma zanimljiv video o Novaku Đokoviću, pa ga je srpski teniser i sam podelio.

Naime, Vimbldon je rešio da pokaže Đokovićevu veličinu na malo drugačiji i neobičniji način, pa je istaknuta priča o vrsti insekta i vrsti puža, koje su dobile naziv po najboljem teniseru svih vremena.

„Ovo je priča vimbldonske ikone, koja ima insekta nazvanog po njemu. Mi svi znamo Novaka Đokovića kao sedmostrukog šampiona i jednog od najvećih ikada. Ali, 2022. godine njegovo nasleđe je još više učvršćeno, kada su naučnici u njegovoj rođenoj Srbiji odlučili da nazovu novootkrivenu bubu u njegovu čast. ‘Duvalius djokovići’ je imenovan u čast čoveka sa 24 grend slem titule zbog njegove brzine, snage, fleksibilnosti, izdržljivosti i instinkta za preživljavanje. Šta čini sve ovo još impresivnije je da je ova buba predator koja gubi vid jer živi ispod zemlje. Naučnici kažu: ‘Novak je čovek koji je uradio mnogo za ovu zemlju. Mi osećamo potrebu da mu se odužimo na način na koji možemo.’ Interesantno, svakako, to nije prvi put da Đoković završi u naučnim istraživanjima. Specijalni puž, pronađen u Crnoj Gori 2021. godine usvojio je njegovo ime takođe. Ovo je sve deo nasleđa Novaka Đokovića koje stalno raste“, kaže čovek iza vimbldonske kamere.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su srpski i crnogorski naučnici imali velikog udela u ovome, Đoković je podelio video sa zastavama dve zemlje uz emotikone bube i puža.

Buba koja je dobila naziv po Đokoviću poznata je po sposobnosti da opstaje u surovom okruženju, čak i kada izgubi vid.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Vimbldona, Novak će pokušati da nastupa u Londonu, a rival u prvom kolu biće mu Vit Kopriva.

Foto: Printscreen Instagram djokernole
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Wimbledon (@wimbledon)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar